אלכס זבז’ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב דש, מתייחס הבוקר לנתוני התוצר ברבעון הראשון, שעודכנו כלפי מעלה לצמיחה של 2.7% לעומת 2.1% בעדכון הקודם. גם התוצר העסקי עודכן מ -0.4% ל-1.5%.
בסך הכל, אומר זבז’ינסקי, הנתונים מצביעים על כך שעדיין יש בעיה בצריכה הפרטית - אך היא פחות חריפה ממה שהיה ניתן לראות בעדכון הראשון. לדבריו, היצוא ברבעון הראשון צמח בקצב יחסית גבוה, ולכן ההתייחסות אל הנתונים השוטפים ע"י בנק ישראל תהיה פחות מחמירה.
לסיכום, מציין זבז’ינסקי כי פחת סיכוי להורדת הריבית ע"י בנק ישראל בהחלטה הקרובה.
העדכון בנתוני התוצר נעשה בעקבות עדכון לצמיחה בצריכה הפרטית שגם אחרי העדכון עדיין התכווצה ב-0.6%, עדכון כלפי מעלה בהוצאות ממשלה וביצוא. העדכון ביצוא היה חד מאוד, כאשר היצוא ללא יהלומים וחברות הזנק עבר מירידה של 4.4% לעלייה של 11%. כמו כן, גם הצמיחה לרבעון הרביעי של 2013 עודכנה מ-2.9% ל-3.2%. גם ברבעון זה, נעשה העדכון בצריכה הפרטית ביצוא ובהוצאות ממשלה.
החשבון השוטף של מאזן התשלומים הגיע לעודף של 3.5 מיליארד ₪, בפרט בזכות ירידה בגירעון בחשבון הסחורות (עלייה ביצוא וירידה ביבוא הסחורות).