המסחר בוול סטריט מתנהל היום (ה’) בירידות, על רקע פרסום נתוני מאקרו, ביניהם המכירות הקמעונאיות, המלאים העסקיים, נתוני הייבוא והייצוא ותביעות האבטלה השבועיות. תסיסה בעיראק מכבידה על המסחר וגורמת לעלייה חדה במחיר הנפט.
מדד ה-S&P יורד ב-0.55% ל-1,933.26. מדד הנאסדק יורד ב-0.67% ל-4,303.07 ומדד הדאו יורד ב-0.46% ל-16,765.79.
ב-15:30 התפרסמו מספר נתוני מאקרו. המכירות הקמעונאיות לחודש מאי עלו ב-0.3% בעוד הצפי בשוק עמד על עלייה חדה יותר של 0.7%. תביעות האבטלה בשבוע שהסתיים ב-7 ביוני עלו ב-4,000 לרמה של 317 אלף, בעוד בשוק ציפו לירידה לרמה של עד כ-310 אלף, לאחר שבשבוע הקודם התביעות עלו לרמה של 312 אלף. מחירי הייבוא עלו בשיעור של 0.1% בלבד במאי, בעוד בשוק ציפו לעלייה של 0.2%.
לאחר פתיחת המסחר התפרסם נתון המלאים העסקיים, שהצביע על עלייה של 0.6%, לעומת הצפי לעלייה מתונה יותר בשיעור של 0.4%.
אמזון מרכזת עניין על רקע חשיפת שירות מוזיקה חדש שהשיקה אתמול, Prime Music.
ענקית הביטוח AIG הודיעה כי מנכ"ל החברה רוברט (בוב) בן-משה יפרוש מתפקידו בתחילת ספטמבר אך ימשיך לשמש כיועץ מיוחד של החברה. פיטר הנקוק יחליף את בן משה בתפקידו. הנקוק הצטרף ל-AIG בתחילת 2010 בתפקיד סגן נשיא החברה וכיהן בעבר כסגן יו"ר חברת KeyCorp.
סמנכ"ל התפעול של טוויטר, עלי רוחאני, התפטר מתפקידו, וישמש כיועץ אסטרטגי למנכ"ל.
בית המשפט העליון של האיחוד האירופי דחה את ערעורה של אינטל, והיא תאלץ לשלם קנס בהיקף של 1.43 מיליארד דולר על כך שניצלה את מעמדה המונופוליסטי בשוק השבבים העולמי.