ביוליין אר. אקס. הודיעה היום כי התקבל אישור לרישום פטנט ממשרד הפטנטים האמריקאי (USPTO) עבור החומר הפעיל של BL-7010, חומר פולימרי חדשני לטיפול במחלת הצליאק. פטנט זה, לכשיונפק, יהיה בתוקף לפחות עד שנת 2026, והוא מתווסף לפטנטים נוספים או בקשות פטנט על החומר הפעיל, באירופה, יפן, קנדה, ישראל, הודו, סין, ברזיל, רוסיה, אוסטרליה, דרום אפריקה והונג קונג.
ד"ר כנרת סויצקי, מנכ"לית ביוליין, מסרה: "אנו שבעי רצון מקבלת אישור לרישום פטנט ממשרד הפטנטים האמריקאי (USPTO) עבור BL-7010.
"BL-7010, לטיפול בצליאק, הינו אחד מהפרויקטים הקליניים המובילים בצנרת הפיתוח שלנו. בימים אלה, אנו בוחנים במסגרת ניסויPhase 1/2 בחולי צליאק המאוזנים בדיאטה נטולת גלוטן, את הבטיחות והסבילות של המוצר. לפני מספר חודשים הודענו כי השלמנו בהצלחה את שלב העלאת מינונים במתן חד פעמי, כאשר השלב הנוכחי של הניסוי - מתן רב-פעמי של הטיפול על פני 14 יום, מתנהל בימים אלה.
"אנו מצפים לתוצאות של ניסוי Phase 1/2 זה בשבועות הקרובים, אשר תאפשרנה בחירת המינון האופטימלי לפיתוח עתידי של התרופה. לאחר השלמת הניסוי, אנו מתכננים להתחיל בניסוי יעילות סמוי ומבוקר בחולי צליאק", סיכמה ד"ר סויצקי.