כן-פייט ביופרמה הודיעה היום כי אופטליקס, חברת הבת שלה, מפרסמת עדכון על הפיתוח הקליני והתכנית האסטרטגית שלה. אופטליקס מדווחת על כך שתרופת ה-CF101 מדגימה באופן עקבי נתוני בטיחות מצוינים מהניסוי שלב II לטיפול בגלאוקומה וכי לא דווחו עד כה שום תופעות לוואי הקשורות לתרופה. אופטליקס מתעתדת לפרסם את תוצאות הניסוי במלואן במחצית השנייה של 2015. בנוסף, מדווחת כן פייט כי בהתבסס על נתונים חיוביים שהתקבלו במחקר שלב III/II בתרופת ה-CF101 בטיפול בפסוריאזיס והצלחת הטיפול במינון הגבוה יותר של התרופה, 2 מ"ג, החליטה החברה להמשיך בגיוס חולים למינון זה גם בטיפול בגלאוקומה.

 

את הניסוי שלב II לטיפול בגלאוקומה מבצעת אופטליקס במספר מרכזים קליניים בישראל ובאירופה. החברה מעריכה כי במידה שתוצאות המחקר תהיינה חיוביות, מדובר בפריצת דרך עבור אוכלוסיית חולים המשתמשים היום בטיפות עיניים ויוכלו ליטול את התרופה בטבליות. הוכחת היתכנות ליעילות התרופה התקבלה על ידי גורם בלתי תלוי, פרופ’ פרנצ’סקה קורדיירו, פרופ’ לגלאוקומה וניוון-עצבי של הרשתית באוניברסיטת לונדון ואימפריאל קולג’ בלונדון אשר הראתה כי טיפול באגוניסט לרצפטור לאדנוזין מסוג A3 הוריד משמעותית סטטיסטית את הלחץ התוך-עיני.

 

במקביל, מדווחת אופטליקס כי בהמשך לתוצאות הניסוי שלב III בטיפול בסינדרום העין היבשה, החליטה החברה לסיים את פיתוח תרופת ה-CF101 להתווייה זו. החלטה זו מבוססת על היעדר מתאם משמעותי בין התבטאות יתר של הרצפטור לאדנוזין מסוג A3, שהוא המטרה אותה תוקפת התרופה, לבין תגובת החולים לתרופת ה-CF101.
עוד מדווחת אופטליקס כי קבוצת כן-פייט בוחנת טכנולוגיות שונות בתחום מחלות העיניים כדי להמשיך ולהעשיר את צנרת הפיתוח שלה בתחום אסטרטגי זה, בו צברה החברה ניסיון קליני רב. רכישת טכנולוגיות חדשות ומשלימות תאפשר לאופטליקס, הנסחרת בבורסה בארה"ב, לבסס את פעילותה כחברה המתמחה בתחום מחלות עיניים.

 

פנינה פישמן, מנכ"לית קבוצת כן-פייט, מציינת כי "אנו גאים על תוצאות עדכון זה הניתן בנושא בטיחות תרופת ה-CF101 ועל השלמת שלב חשוב נוסף בניסוי הקליני המתקדם שלב II בגלאוקומה. תרופת ה-CF101 הוכיחה עד היום הצלחה קלינית מרשימה ואנו מאמינים כי גם בתחום העיניים היא עשויה להוות פריצת דרך בתחומי טיפול שונים. ניתחנו לעומק את תוצאות הניסוי הקליני שלב III בסינדרום העין היבשה ועל בסיס מידע זה ומידע נוסף, אנו מאמינים כי נוכל כעת לרכוש טכנולוגיות חדשות ומשלימות אשר יחזקו את פעילותה של החברה הבת אופטליקס ובהתאמה גם את פעילותה של קבוצת כן-פייט".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש