המסחר בשוק אגרות החוב התאפיין השבוע ביציבות, כאשר באג"ח הממשלתי האפיק צמוד המדד ירד ב 0.01%, והאפיק השקלי נחלש אף הוא וירד ב- 0.01%. באג"ח הקונצרניות (אג"ח חברות) המרווחים עלו בשיעור ממוצע של 0.046%. כך עולה מסקירת האג"ח של תכלית תעודות סל.
"באירופה, שלושה ימים לאחר הודעת הבנק המרכזי האירופאי על הורדת ריבית הבנצ’מארק ל 0.15% וריבית הפיקדונות לרמה שלילית של 0.1%. צפויים לחול מספר שינויים מהותיים שיורגשו בשווקים הפיננסים. המהלך המשמעותי ביותר הינו הריבית השלילית על פיקדונות הבנקים. לבנקים שבאירופה סכום עצום (כ- 800 מיליארד יורו) בפיקדונות אצל הבנק המרכזי ECB, ונראה כי הבנקים ירצו לממש הפקדונות הללו.
"אפשרות נוספת היא כי הבנקים לא ימשכו את מרבית הכספים והחזקת ההון בפיקדונות תעלה כסף רב ותשחק את הרווחים, ולכן ישנה כעת מעט אי ודאות באירופה. נוסף על החלטות הריבית הוחלט גם על מתן הלוואות לבנקים בהיקף של 400 מיליארד יורו, הארכת מועד הלוואות מוניטריות קודמות שניתנו לבנקים וכן נרמז על המוכנות של הבנק האירופאי להתחיל ברכישות אג"ח אם יצטרך לכך. בטווח הקצר תיתכן התעוררות בשווקי המניות והאג"ח, לצד התמתנות שער היורו.
"בארץ, פורסמו הנתונים על רכישות הצרכנים באשראי כשקצב הצמיחה ירד מ- 8.2% (נוב’-ינו’) ל- 3.9% (פבר’- אפר’). ההנחה הרווחת על סיבת הירידה מצביעה על רכישות הישראלים בחו"ל ובמסחר המקוון ברכישות באינטרנט. קצב הצמיחה של היקף רכישות האשראי בחו"ל כפול מזה של הרכישות המקומיות, אך הרוב הגדול עדין נמצא בישראל, כש- 95% מסך רכישות האשראי מקורם בארץ. השינויים בסביבה הכלכלית באירופה בניווטו של הבנק המרכזי האירופי צפויים להשפיע גם על אלו בישראל כך שתיתכן בטווח הקצר התחזקות השקל ואף נקיטת צעדים להפחתת הריבית המקומית.
"המרווח בין אג"ח מדינה 10 שנים של ישראל לבין האג"ח המקבילה בארה"ב ירד מעט ועומד על 0.36%".