עובדי אגף הרדיו בחברת הוט מובייל פתחו היום (ה’) בשביתה. במסגרת השביתה, לא מטופלות תקלות וצפויות בעיות בקליטה. בנוסף, כל עבודות העברת הרשת מפלאפון לפרטנר הופסקו. מההסתדרות נמסר כי "ברקע לצעד זה, הנהלת החברה ממשיכה להוביל בקו אגרסיבי בניסיון לפגוע בהתאגדות העובדים".

 

כזכור, עובדי הוט מובייל התאגדו בהסתדרות לפני כחודשיים. מאז, הנהלת החברה פועלת במגוון ערוצים על מנת לסכל את ההתאגדות, לרבות ניסיון לפטר את מובילי היוזמה. לפני כשבועיים 500 עובדי החברה שבתו שביתת אזהרה במחאה על תנאי העסקתם ודרשו להפסיק לאלתר את הפגיעה בהתארגנות. העובדים שהתכנסו אז מול משרדי החברה ביקום, קראו להנהלת הוט מובייל להכיר בהתאגדות ולפתוח בהידברות מול נציגות העובדים.

 

כחלק מהצעדים שנקטה הוט מובייל על מנת לסכל את ההתארגנות, החברה ניסתה להפעיל את ההסתדרות הלאומית כארגון מטעם, דרשה מנציגות העובדים להסדיר את תנאי העבודה שלהם ללא התאגדות בארגון יציג, ואף הגדילה לערוך שולחנות עגולים למנהלים, אשר במרכזם ’כישלון ההתאגדות’. כמו כן, להסתדרות הגיע מידע על ניסיונות לכאורה מצד גורמי החברה, להתחזות בשמות בדויים באתר ההסתדרות, על מנת לנסות לפסול את טפסי ההצטרפות באינטרנט.

 

עמיחי סטינגר, סמנכ"ל האגף להתאגדות עובדים, אמר היום: "מאז ההכרזה על היציגות, חברת הוט מובייל מפגינה קשיים בקליטה. במקום להפנים את המציאות החדשה ולכבד את רצונם של העובדים, הנהלת החברה עשתה כל מה שביכולתה על מנת להקשות עליהם במימוש זכותם להתאגדות. יש להצר על התנהגות זו ולקרוא לקברניטי החברה להתנהל כחוק ולפתוח במו"מ על ההסכם הקיבוצי".

 

תומר מושקוביץ’, יו"ר ועד הפעולה של העובדים, מסר: "כל פניותינו לקיים הידברות אמיתית עם ההנהלה, תוך הכרתה בהתאגדות אותנטית של העובדים, הושבו ריקם. לצערנו, ההנהלה לא הותירה בידינו שום ברירה. זה המקום לציין כי הפתרון למניעת משבר חמור בחברה נמצא בידיה של ההנהלה. אנו מוכנים לשבת בכל עת סביב שולחן המו"מ אבל לא נהסס להחריף את הצעדים הארגוניים במידה והחברה תמשיך לאיים על זכותנו להתאגד".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש