במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר כי "הדולר-שקל מתייצב ונסחר הבוקר באזור 3.485. לפי שעה, המומנטום השלילי שנוצר בעקבות החלטתו בנק ישראל ביום שני לא הוביל לשבירה מטה, והצמד מגלה כעת סימנים חיוביים, וזאת על רקע התחזקותו של הדולר בעולם ביממה האחרונה.

 

"מדד הדולר העולמי נסחר כעת בשיא של חודשיים, וזאת הודות לנתוני מקרו חיוביים שפורסמו אמש בארצות הברית וחיזקו את ההערכות כי הבנק הפדרלי יקשיח את מדיניותו המוניטרית מוקדם מן המתוכנן. הדולר נסחר בחודש האחרון במגמת עלייה בעולם והנטייה של הסוחרים היא לרכוש את הדולר בכל ירידה.

 

כל עוד הדולר-שקל מעל 3.48 הנטייה היא כלפי מעלה. האתגר המשמעותי עבור רוכשי הדולר ממשיך להיות רמת המפתח הפסיכולוגית של 3.50, שהצמד נכשל בפריצה שלה כבר מספר פעמים בחודשיים האחרונים. מנגד, שבירה מתחת ל-3.46 עשויה להטות את הכף שוב לצד השלילי.

 

גם האירו-שקל מתייצב הבוקר ועולה אל מעל 4.75. ואולם, הלחץ על האירו בעולם ממשיך להיות כבד, הן על רקע איתותי ה-ECB על צעדים מרחיבים נוספים והן על רקע התוצאות בבחירות לפרלמנט האירופי, שהצביעו על התחזקות הכוחות המתנגדים לגוש האירו".

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש