קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

"למרות שמדובר במדד של חודש אחד, עלייה כה מתונה (או ירידה) במרבית הסעיפים מאותתת על חולשה בביקושים. למרות המצב הריכוזי בענף המזון, כנראה שחברות המזון ורשתות השיווק מתקשות לגלגל את ההתייקרות במחירי הסחורות בעולם (18% מתחילת השנה) על הצרכן. מחירי המזון אף ירדו ב-1.2% מתחילת השנה". כך עולה הבוקר מסקירת המאקרו השבועית של יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון.

 

לדברי כץ, "מדד אפריל הפתיע מאד, גם יחסית לחודשי אפריל בשנים קודמות וגם יחסית לחודשים הקודמים. עיקר ההפתעות באו מסעיפי המזון פירות וירקות, וסעיף הדיור".

 

בלידר סבורים כי למרות סימנים רבים לשיפור בפעילות הכלכלית ברבעון א’, עדיין לא מדובר בתהליך אשר הביא לעליית שכר של מרבית האוכלוסייה ולכן אין סימנים עדיין ללחצי ביקוש. שנית, כנראה שקיימת השפעה מתמשכת של הייסוף בשקל בשנת 2013. למרות היציבות בשע"ח של השקל (מול הסל) מתחילת 2014, המחירים של מוצרי מזון יורדים למרות העלייה במחירי הסחורות החקלאיות, וכן יורדים המחירים של מוצרי יבוא אחרים כרהיטים וציוד לבית, וחומרי ניקוי".

 

כמו כן, עולה מהסקירה כי היעדר לחצי אינפלציה נובע מקיפאון השכר וייסוף מתמשך בשקל. העובדה שהאינפלציה בפועל ירדה אל תחתית היעד (1%) תומכת בהורדת ריבית נוספת. יחד עם זאת, הצמיחה ברבעון א’ אשר תפורסם היום, תילקח בחשבון בהחלטת הריבית הקרובה.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש