אגוד ממליצים בסקירת שוק שבועית על השקעה באפיק המניות בתיק מייצג כ-18%, בתיק ספקולטיבי כ-28%. בנוסף, ממליצים בבנק על השקעה שווה בין ישראל לחו"ל של 50%/50%. החלוקה הגיאוגרפית המומלצת: 40% בארה"ב, 40% בגוש האירו-20% בבריטניה.

 

האנליסטים של הבנק מעריכים כי למאמינים בצמיחה האמריקאית ניתן להשקיע מעבר למדדים הרגילים גם דרך הראסל 2000 המשקיע ב- 2000 המניות הקטנות מתוך מדד ראסל 3000.

 

מבחינת סקטורים בארה"ב מומלצים: סקטור הפיננסיים, הקמעונאות וסקטור הבניה. בנוסף מומלצת השקעה במניות דיבידנד אמריקאיות גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים. סקטור נוסף המומלץ להשקעה לדעת אגוד הינו סקטור הביוטכנולוגיה הטומן בחובו פוטנציאל לעליות.

 

בהתייחס להשקעה באירופה, אגוד ממליצים דרך תעודות הסל על היורו סטוקס 50 וכן תעודות על חברות המחלקות דיבידנדים, ללקוחות ספקולטיביים ניתן להיחשף לסקטור הפיננסיים באירופה.

 

בהתייחס לסחורות – ממליצים בעיקר על הזהב וללקוחות ספקולטיביים יותר ניתן להציע סחורות חקלאיות ובמידה מסוימת גם חשיפה לחברות הכרייה והמתכות. ההשקעה בסחורות מומלצת בין 5% ל- 7%, בראיה לטווח ארוך בהתאם לסיכון התיק.

 

בשוק המניות, אגוד מציינים כי השבוע עמד בסימן של ירידות שערים בשווקים. נתוני דוח התעסוקה האמריקאי, פרסום הפרוטוקולים של הפד ופתיחת עונת הדוחות לרבעון הראשון היוו בארה"ב את מוקדי העניין של השבוע. במקביל, קרן המטבע פרסמה תחזיות צמיחה לעולם.

 

באירופה, שמועות בתקשורת מדווחות על בדיקה שעורך הבנק המרכזי להשלכות אפשריות לתוכנית הרחבה כמותית משלו. יוון חוזרת לשוק ההנפקות ומנפיקה היום אג"ח בתשואה 4.95%. בשווקי המזרח, טוקיו בולטת לשלילה עם ירידה שבועית של 5.1% ומתחילת השנה איבד הניקיי כבר 12.2%.

 

ישראל, מקבלת מקרן המטבע תחזית צמחיה של 3.2% ל- 2014, מעט מעל ה- 3.1% שחוזה בנק ישראל, אך במקביל צופה הקרן עליה בשיעור האבטלה ל- 6.7%. ב- 2015 צופה הקרן צמיחה בת 3.5%. בנק ישראל מודיע על הקדמת שעת פרסום הריבית ל- 16:00 לעומת 17:30 שהיה נהוג עד כה. מחירי הנפט והזהב עולים השבוע.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    כל אחד וההערכות שלו, ההערכות שלי...

    הן שככל ששוק האגח ממשיך לעלות צריך לצמצם אליו חשיפה אבל למניות יש להשאר בחשיפה כמעט מקסימלית לעומת הסיכון שאתה מוכן לקחת. לדוגמא אם אני מנהל ללקוח סולידי במדיניות של עד 20% מניות אני מחזיק בפוזיציה מלאה של כמעט 20% מניות בפועל. זו דעתי האישית והיא אינה מהוה המלצה כלשהיא.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ספונסר
    • 11/04/2014 13:40
  • 1
    חדשות ספונסר שאלה ..

    בהמלצות בנק אגוד ובנק לאומי שאתם מדווחים לנו . המלצת שני הבנקים לא השתנתה כבר יותר משלושה חודשים . אז אני שואל אותכם כיום לפי מצב השווקים . האם לשנות את התיק . או להמשיך להחזיק את אותו התיק שהוחזק לפני שלושה חודשים .. לעניות דעתי יש צורך לשינוים בתיק . אבל אני מעוניין לדעת את דעתכם . תודה
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • אבקל
    • 11/04/2014 11:44