מיטב דש ממשיכים להמליץ על מח"מ דפנסיבי בתיק, ובמקביל מסירים את המלצתנו להעדפת האפיק הצמוד הארוך על פני האפיק השקלי. בבית ההשקעות מציינים כי מרווחי האג"ח בריבית משתנה ירדו לרמה נמוכה מאוד, וממליצים לצמצם חשיפה לאפיק. בנוסף, האנליסטים ממשיכים להמליץ על חשיפה בינונית-גבוהה לאפיק המנייתי ועל חשיפה נמוכה לאפיק הקונצרני. המשבר בשיחות בין ישראל לפלשתינים יכול להגביר את אי הודאות בקשר לשווקים המקומיים. כך עולה מעיקרי הסקירה השבועית - מאקרו ושווקים של אלכס זבז’ינסקי ממיטב דש ברוקראז’.
מעיקרי הדברים עולה גם כי בדוח השנתי מעלה בנק ישראל את ההערכה לקצב הצמיחה הפוטנציאלית של המשק, מציין שגבר האיזון בין הביקוש להיצע בשוק הדירות להשכרה, מציין שהמרווחים בשוק הקונצרני נמוכים מדי, מצביע על התאמה תקציבית משמעותית הנדרשת בשנים הקרובות כדי לעמוד ביעדים הפיסקאליים ועוד.
על פי הדיווחים, גם בחודש מרץ הצריכה הפרטית בישראל הייתה חלשה בהמשך לחודשיים הראשונים של השנה. מיטב דש מורידים את תחזית האינפלציה לחודש מרץ ל-0.2%.
נתוני שוק העבודה האמריקאי מצביעים על שיפור בניצולת שבאה לידי ביטוי בעלייה בשיעור ההשתתפות ובמשקל המועסקים באוכלוסייה. מצב זה מצביע על שיפור בשוק העבודה מחד, אך מאידך מפחית מהצורך לזרז את העלאת הריבית. לעומת זאת, חלה האצה בגידול באשראי במשק האמריקאי, שעשויה לחזק את הקשר בין הגדלת כמות הכסף ע"י ה-FED לסביבת האינפלציה. "מעריכים שעלה הסיכוי לביצוע מהלך הקלה מוניטארית ע"י ה-ECB בחודשים הקרובים. משקל הנפקות האג"ח המיועדות עלה משמעותית בשנה האחרונה וצפויות להמשיך ולגדול בשנים הקרובות. לעובדה זו יש לא רק השלכות תקציביות לעלויות המימון של המדינה, אלא גם למבנה העקום ולעלות הגיוס בשוק הסחיר".