אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי בפסגות, מפרסם תחזית למדד חודש מרץ, וצופה עליה של 0.1%.

 

כמו כן, מעריך גרינפלד כי מחיר הדלק עלה החודש ב-2.3%, וזאת בעקבות עליה הן במחירי הבנזין בעולם והן בשער הדולר. סעיף הדיור יעלה ב-0.5% בשל סיבות עונתיות; מחירי המזון יעלו ב-0.2% בלבד, עליה מתונה ביחס לממוצע העונתי; מחירי הנסיעות לחו"ל מתייקרים לקראת חג הפסח.

 

תחזית האינפלציה של פסגות ל-12 החודשים הקרובים עומדת על 1.7%.

 

מכיוון שבסביבה הכלכלית לא צפויים שינויים משמעותיים, מעריך גרינפלד כי בנק ישראל יותיר את הריבית ברמתה גם במהלך החודשים הקרובים אלא אם כן יהיו לחצים משמעותיים להפחתה נוספת מכיוון שער החליפין. העלאה של הריבית לא נראית באופק.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש