עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, אומר היום בסקירה מאקרו-כלכלית שבועית, כי "מחר תתפרסם החלטת הריבית של הפד. הבנק יפרסם את הערכותיו המעודכנות לצמיחה, לאינפלציה ולריבית הקצרה. בנוסף, זו תהיה מסיבת העיתונאים הראשונה של ג’נט ילן כיו"ר הבנק המרכזי.
"למרות שהנתונים שפורסמו בחודש האחרון היו פחות טובים, להערכתנו לא יהיה שינוי במדיניות של הפד ובמתווה צמצום תכנית הרכישות, שתעמוד על 55 מיליארד דולר בחודש. בנוסף, להערכתנו, נוכח ירידת שיעור האבטלה סביר שהבנק ידגיש או יחדד את ההכוונה העתידית שלו - על ידי פרסום משתנים נוספים שיילקחו בחשבון על ידי הבנק, מלבד שיעור האבטלה והאינפלציה. מהלך דומה נקט לאחרונה הבנק המרכזי בבריטניה.
"המדד הנוכחי לא משנה את הערכתנו לפיה, הסבירות להפחתה נוספת של ריבית בנק ישראל - נמוכה. אנו סבורים שבמקרה שהייסוף בשקל יימשך, בנק ישראל ימשיך לפעול בשוק המט"ח, כל עוד הציפיות לאינפלציה נשארות בטווח היעד.
"להערכתנו, העודף במאזן התשלומים צפוי להימשך בשנים הקרובות, דבר שאומר שהלחצים לייסוף השקל לא ישככו בקרוב.
"דברי נגיד הבנק המרכזי באירופה, מריו דרגי, מצביעים על כך שחברי הבנק מודאגים מהייסוף החד באירו, שעלול לפגוע בהתאוששות השברירית של האזור. להערכתנו האינפלציה הנמוכה תוך הצטמצמות הפער בין המדינות וחוזקו של האירו, מגדילים את ההסתברות שה- ECB ינקוט בצעדים נוספים".
נקודות נוספות מהסקירה: מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.2 אחוז, בהתאם לצפי; העודף במאזן התשלומים גדל ב-2013; אחרי העליות החדות בינואר, נתוני סחר החוץ בפברואר ירדו קלות. עוד בעולם: המכירות הקמעונאיות והייצור התעשייתי בארה"ב התאוששו בפברואר; השלטונות בסין יישמו צעד נוסף בליברליזציה במטבע המקומי.