מעיקרי סקירת האג"ח השבועית של דודי רזניק, מנהל מחקר אג"ח בלאומי שוקי הון עולה כי מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר ירד כצפוי ב 0.2% וממשיך להצביע על סביבת אינפלציה נמוכה, בסמוך לגבול התחתון של יעד יציבות המחירים הרשמי; ההתמתנות הנמשכת בקצב עליית מחירי הדיור עשויה לתרום לשמירה על סביבת האינפלציה הנמוכה בהמשך השנה; למרות עוצמת השקל, ניכרת מגמת התרחבות בפעילות הייצוא הצפויה להימשך בתקופה הקרובה.

 

רזניק סבור כי גם בפעילות הייבוא צפוי שיפור בעיקר על רקע השקעות במגזר הגז הטבעי; העודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים, לצד המשך השקעות ישירות של משקיעים זרים בחברות ישראליות, צפויים לתמוך בהמשך עוצמתו של השקל; נמשכת מגמת הירידה בגרעון הממשלתי הצפויה לתמוך בשוק האג"ח המקומי לצד המשך ירידת פרמיות הסיכון המקומיות; חששות מהאטה בסין לצד המשך המתח הגיאופוליטי בגזרת רוסיה – אוקראינה ממשיכים לשמור על רמת תשואות נמוכה יחסית באיגרות החוב הממשלתיות של המדינות המפותחות.

 

ריכוז המלצות לפעילות: בלאומי ממליצים על מח"מ אחזקות של כ-4-5 שנים; באפיק השקלי צמוד המדד מומלצת אחזקת מח"מ ארוך יותר. "אנו ממשיכים לתת עדיפות לאפיק השקלי הלא צמוד לאורך כל העקום. עקום הציפיות האינפלציוניות שטוח כמעט לחלוטין בטווח של 3- 10 שנים ולכן יש עדיפות בקנית אינפלציה לטווח ארוך יחסית (8 – 10 שנים) על פני האינפלציה קצרת הטווח (3 – 5 שנים). תלילות העקומים ממשיכה להיות גבוהה".

 

כמו כן, ממליצים בלאומי לא להשקיע בחלקים הקצרים של העקומים, באג"ח בריבית משתנה ובמזומן לאור התשואה הנמוכה יחסית - לכן מומלץ להשקיע באיגרות חוב למח"מ 3 שנים ומעלה לפחות. "על רקע התלילות הגבוהה בחלקים הארוכים ביותר של העקומים אנו ממשיכים להמליץ, בעיקר לגופי חיסכון לטווח ארוך, לרכוש את האיגרות לטווח של 20 שנה ומעלה. המרווח בין אג"ח ממשלת ישראל לאג"ח ממשלת ארה"ב לטווח של 10 שנים עשוי להמשיך ולרדת, לפיכך אחזקת פוזיציית שורט על האג"ח הממשלתי הארוך בארה"ב ממשיכה להיות מומלצת גם כרכיב ביטוחי לתיק האג"ח המקומי".

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש