"בנק ישראל בפעילות המוניטארית האגרסיבית שלו יצא שכרו בהפסדו – רכישות המט"ח האגרסיביות והורדת הריבית השפיעו באופן זמני בלבד. יתרה מכך, תיק יתרות המט"ח בבנק ישראל התנפח לרמות שיא של 83.2 מיליארד דולר ואיתו התנפח גם הגרעון בהון החשבונאי שעומד כיום על 40 מיליארד דולר. היחלשות נוספת של הדולר ולחצים מאקרו כלכליים אחרים בישראל יובילו את הנגידה קרנית פלוג לשקול שינוי במדיניות בנק ישראל שלמעשה לא השתנתה מאז עידן סטנלי פישר". כך אומר היום אלעד סלומון, אנליסט בכיר בבית ההשקעות יוטרייד.

 

סלומון מעריך כי בטווח הקרוב עד בינוני כל צעדי בנק ישראל אין בכוחם בשעה למנוע היחלשות של הדולר אל עבר רמה של 3.40 שקל לדולר, רמת תמיכה מהותית שעלולה לשמש תחנת ביניים זמנית בדרך להיחלשות מהותית נוספת של הדולר מול השקל.

 

סלומון מציין כי בשבועיים האחרונים התקבלו סימני אזהרה משמעותיים באשר לכיוונו של הדולר. "דיווחים סותרים באשר להתאוששות המשק האמריקאי, והחלשות הדולר מול מטבעות כמו היורו, הדולר האוסטרלי והדולר הניו זילנדי ממחישות שאין תמימות דעים בקרב שחקנים בעולם לגבי כיוונו של המטבע האמריקאי. אל מול השקל הישראלי התאוששות עד רמת 3.53 הייתה מינורית כאשר בשלושת השבועות האחרונים מגמת ירידה שולטת בצמד הדולר-שקל. בולטות במיוחד הירידות בשבוע המסחר האחרון כאשר כל יום ירידה נסגר בסמוך לנמוך היומי כעדות לעוצמתם של המוכרים. כרגע התחתית המשמעותית הקרובה נמצאת באזור 3.4 כ-2% מתחת למחיר הנוכחי.

 

"בנק ישראל נאלץ להתמודד עם שתי בועות פיננסיות במשק הישראלי – הבועה הראשונה היא כמובן מחירי הנדל"ן שממשיכים לרשום רמות שיא חדשות ואילו הבועה השנייה היא המטבע המקומי החזק שמכביד מאוד על המשק הישראלי. אפקט תגליות הגז והיחלשות המעמד האסטרטגי של ישראל יוצרים מטבע שנעשה לא תחרותי ועלול לפגוע קשות במאזן המסחרי של מדינת ישראל. לא מן הנמנע כי בנק ישראל והאוצר יעדיפו לאור הכישלון בטיפול בבועת השקל לנסות ולטפל בבועת הנדל"ן שבהכרח תתמתן על רקע העלאת ריבית", סיכם סלומון.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 4
    יוטרייד==הפסדי כספים

    • יובל
    • 10/03/2014 14:34
  • 3
    יוטרייד-אל תשקיעו אצלם ראו הוזהרתם

    • יובל
    • 10/03/2014 14:33
  • 2
    |35|צריכה לדאוג כיצד קיבלו החלטות |38|

    |38|ולפרסם לנו למה מפספסים לפעמים המומחים שם בשכר תחזיות.מדדים. כולל התנהלות מול ה$.. ומה עלויות לציבור ולמשק יתרות אדירות מעל 80 מיליארד $..|49| מעניין מי מפקח על בנק ישראל...וכיצד איש לא אשם.. בכל מקום פרטי מנהלים היו עפים מזמן..|38| מצב דומה באוצר ומשרד השיכון.. והראש עם מחירי הדיור.. |44|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • haimS
    • 10/03/2014 10:28
  • 1
    השאלה ממה הנגידה צריכה לדאוג יותר

    מגרעון הממשלה או המשבר המוניטארי. אני אומר כשיש צרות בבית,נוח יותר לחפש בעיות אצל האחר.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • קופר
    • 10/03/2014 09:31