במחלקה הכלכלית בחטיבה לכספים וכלכלה של לאומי, בראשות ד"ר גיל בפמן, טוענים היום כי תתכן התמתנות בשיעור עליית מחירי הדירות.
בסקירה הכלכלית השבועית "השבוע במאקרו" של הבנק, מעריכים על רקע ההתפתחויות במשק והערכותיהם לגבי צד הביקוש וההיצע, כי מחירי הדיור ימשיכו לעלות ב-12 החודשים הבאים, אך בקצב מתון יותר מאשר בעבר, וזאת כאשר קצב עליית המחירים באזורי הפריפריה יהיה נמוך יותר ביחס לקצב העלייה באזורי הביקוש.
בסקירה מציינים בלאומי כי "למרות העלייה השנתית בהתחלות הבניה ב-2013, מחירי הדיור המשיכו לעלות בשנה האחרונה, שנה שביעית ברציפות, וב-87% מאז חודש ינואר 2007. על פי דו"ח קרן המטבע הבינלאומית ("IMF") מחירי הדיור במשק גבוהים בכ-25% מנקודת שיווי המשקל, ו-50% מהסטייה נובעת מחסמים בצד ההיצע.
"במידה ויואצו תהליכים אשר יאפשרו עלייה משמעותי בהתחלות הבניה בהובלת הממשלה, בפרט באזורי הביקוש, אזי קצב עליית מחירי הדיור עשוי להתמתן בדומה למגמה בחודשים האחרונים".
כמו כן, סבורים בלאומי כי מגמת ההתמתנות במכירות של דירות חדשות עשויה להימשך, וכי ירידה בהתחלות הבניה באזורי הביקוש אינה תומכת בהתמתנות קצב עליית המחירים באזורים אלה.