רשות החברות הממשלתיות קיימה היום כנס משותף עם נציגות ארגון ה-OECD בישראל בנושא מינוי והערכת דירקטורים בחברות ממשלתיות בארץ ובאירופה, בהשתתפות מנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן, מנהל רשות החברות הממשלתיות, אורי יוגב, ורוברט ליי (Robert Ley), יועץ בכיר ל-OECD, ולשעבר ראש האגף הפיננסי-תאגידי בארגון. בכנס השתתפו גם נציגים מרשות החברות בישראל, ומרשות החברות הבריטית והפינית ונכחו בו בין היתר עשרות יושבי ראש של חברות ממשלתיות בישראל.
בכנס דנו המשתתפים בניסיון הקיים במדינות החברות בארגון ה-OECD בנושא הדירקטורים והדירקטוריונים בחברות הממשלתיות, הפרקטיקה הנוהגת במדינות הארגון בתחום זה, והצעדים אותם יש לבצע בישראל על מנת לשפר את הממשל התאגידי בחברות הממשלתיות בכלל, ומינוי והערכת דירקטורים בפרט על מנת לעמוד בסטנדרטים של הארגון.
נציגי רשות החברות הישראלית הציגו את הצעדים שנעשים בתקופה האחרונה לניתוק החברות מהפוליטיקה, שיפור איכותם של הדירקטורים וחיזוק ההנהלות, בעיקר הקמת נבחרת הדירקטורים שמקדם שר האוצר, יאיר לפיד, אשר נעשית בימים אלה בשקיפות ועל פי קריטריונים אחידים, וגיבוש דרך מתאימה ומקצועית להערכת תפקודם של דירקטוריונים.
נציגי ה-OECD ציינו כי הצעדים בהם נקטה רשות החברות באחרונה הינם משמעותיים ומקרבים את ישראל לסטנדרטים הנהוגים במדינות החברות בארגון, כמו כן, הם יתרמו לשיפור המקצועיות והאוטונומיה של הדירקטוריונים בחברות הממשלתיות בישראל.
מנהל רשות החברות, אורי יוגב: "אנו קרובים להשלמת שיבוץ נבחרת הדירקטורים, כבר בחודש הבא נתחיל להחתים את השרים על מינוי הדירקטורים החדשים. הדירקטוריונים המקצועיים והבלתי תלויים בחברות יפחיתו את עלויות הרפורמות הבאות בדואר, בנמלים ובתחומים אחרים לאזרחי ישראל".
יועץ לארגון ה-OECD, וראש האגף הפיננסי תאגידי בארגון לשעבר, רוברט ליי: "אנו שמחים לראות כי ישראל מתבססת על הפרקטיקות שפותחו על ידי ארגון ה -OECD בתכנון הרפורמות שהיא מבצעת".
סגן שגריר ישראל לארגון ה- OECD ונציג משרד האוצר, אילן סוסניצקי: "יעד מרכזי של היותנו חברים מלאים בארגון ה-OECD הוא למנף חברות זו לצורך יישום וביצוע צעדי מדיניות כלכלית ורפורמות מבניות במשק".