יניב פגוט, אסטרטג ראשי בקבוצת איילון, הגיב הערב להורדת הריבית ב-0.25% ואמר כי האינפלציה הנמוכה מהתחזיות בחודשים האחרונים והצמיחה המקרטעת במשק במחצית השנייה של שנת 2013 בצוותא עם השקל "הבריון" שכנעו את בנק ישראל כי הגיע העת להקלה מוניטארית נוספת.

 

עוד אמר פגוט כי "הנגידה פלוג מפתיעה פעם נוספת את החזאים שכן על פי סקר החזאים של בלומברג ערב החלטת הריבית רק 5 מתוך 22 החזאים העריכו כי הבנק המרכזי יפחית את הריבית. מחלקת המחקר של בנק ישראל הניחה בתסריט מרכזי עליית ריבית של רבע אחוז ברבעון האחרון של שנת 2014."

 

"הדו"ח הקשה של קרן המטבע בסוגיית בועת מחירי הדיור לא "סנדל" את המדיניות המוניטרית של בנק ישראל אשר מדיניות הריבית הנמוכה שלו נתפשת כאחראית לחלק לא מבוטל מקדחת הביקושים הבאה לידי ביטוי בעליית מחירים מתמשכת," הוסיפו באיילון.

 

פגוט סיכם ואמר כי הריבית האפסית במשק עלולה לחמם עוד יותר את זירת מחירי הדיור ולכן לא באיילון לא יופתעו אם בעתיד הקרוב ינהיג הבנק המרכזי הגבלות נוספות בזירת המשכנתאות.

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש