מדד המחירים ליצרן בארה"ב עלה ב-0.2% בינואר, תחת הנוסחה החדשה של הממשלה האמריקנית למדידת אינפלציה סיטונאית - כך מסר היום משרד העבודה במדינה. לא כולל הקטגוריות ההפכפכות מזון ואנרגיה, מחירי הליבה למוצרים סיטונאיים עלו ב-0.4%. במהלך השנה האחרונה, המחירים הסיטונאיים בארה"ב עלו ב-1.2%, שיעור לא מתואם המצביע על שינוי מועט מדצמבר, אבל הרמה הגבוהה ביותר מזה שלושה חודשים.

 

מדד המחירים ליצרן החדש בארה"ב יכלול את העלות הסיטונאית של סחורה, כרגיל, בנוסף לשירותים, בנייה, ממשלה ויצוא בפעם הראשונה.

 

נתון נוסף שפורסם היום בארה"ב הוא התחלות הבנייה בארה"ב בחודש ינואר 2014, שצנחו ב-16% לקצב התחלות בנייה של כ-888 אלף, על רקע תנאי מזג אוויר קשים במיוחד ששררו במדינה במהלך החודש. הנתון נמוך מתחזיות אנליסטים שנסקרו ב-MarketWatch, שחזו שיעור התחלות של 945 אלף.

 

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש