מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש לחודש ינואר 2014 עלה ב- 2.7 נקודות לרמה של 49.5. רמת המדד התקרבה ל-50 נקודות, הרמה המבחינה בין התכווצות להתרחבות בפעילות התעשייתית. השיפור העיקרי במדד נבע מעלייה ברכיב הביקושים ליצוא שעלה ב- 7.7 נקודות לרמה של 48.6. רכיב תפוקות הייצור נמצא מזה שמונה חודשים במגמת התרחבות ואילו רכיב התעסוקה ירד החודש ב- 6.3 נקודות ושב להצביע על התכווצות.
מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק JPMorgan, נותר יציב בחודש ינואר 2014 ברמה של 52.9 נקודות. המדד ממשיך להצביע על התרחבות ברכיבי ההזמנות החדשות ליצוא, הייצור והתעסוקה. בארה"ב רשם המדד ירידה זה החודש השני ברציפות בעוד שבגוש האירו התעצמה מגמת ההתרחבות במדד. בסין ירד החודש מדד מנהלי הרכש מתחת לרמת ה-50 נקודות.
כלכלני בנק הפועלים: מדד מנהלי הרכש עלה בינואר ורמתו מתקרבת ל- 50 נקודות. השיפור בלט החודש בביקושים ליצוא, אם כי אלו נותרו עדיין מתחת לרמת ה- 50 נקודות. האינדיקאטורים הכלכליים האחרונים לפעילות הכלכלית מצביעים על שיפור מסוים שבולט בעיקר ביצוא התעשייתי. גם האינדיקאטורים לביקושים המקומיים היו טובים יחסית וזה השתקף בעלייה בגביית המסים בחודש ינואר.
נתוני הצמיחה לרבעון הרביעי של השנה היו מאכזבים במידת מה - הצמיחה הסתכמה ב- 2.3% לעומת הרבעון השלישי, גבוה רק במעט מנתוני הצמיחה לרבעון השלישי. יחד עם זאת, ניכרת עלייה נאה ביצוא ובהשקעות וגם הצריכה הפרטית עלתה באופן מתון. אנו מעריכים לכן, כי קיימת מגמה של עלייה בצמיחת המשק, ככל הנראה על רקע שיפור בסביבה הגלובלית.