"להתחזקות הדולר בזירה המקומית במהלך תחילת החודש הקלנדרי ישנה משמעות מיוחדת, שכן הדבר מבטא עודפי ביקוש משמעותיים לדולר בתקופה בה יצואנים ממירים מט"ח לצורך תשלומי שכר" - כך אומר היום יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות.

 

פריימן מוסיף כי "הרצון של המשקיעים ברחבי העולם להקטין סיכונים, גורם לזעזועים בשווקים המתעוררים. יציאת משקיעים משוק המניות המקומי, לצד עליית המדרגה בשיח המדיני והחשש מהשלכות כלכליות של כישלון השיחות תורמים לביקוש למט"ח. בשלב הנוכחי ניתן לראות בתחום רמת 3.48 שקלים לדולר כקו התערבות עליו מנסה בנק ישראל להגן".

 

"אפקט הדומינו מפיל את הבורסות באסיה, מחזק את הין, מחליש את השקל ומאיים גם על הזירה המקומית. הדולר נדרש לפרוץ את רמת ההתנגדות הקודמת שבקרבת רמת 3.57 שקלים ולהתייצב מעל לתחום 3.58-3.62 שקלים, מהלך שיחזיר את היצואנים לתחום השערים אליו הסתגלו מהשנים האחרונות", הסביר פריימן.

 

מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות ציין כי "ירידות השערים החדות הנרשמות בבורסות אסיה מבטאות את הרצון להקטין סיכונים, כאשר הין היפני הופך להיות לנגזר פיננסי של הניקיי, שכן משקיעים בוחרים בין כאי מבטחים בתקופה של אי-וודאות. מחקר שפרסמה שלוחת הבנק המרכזי האמריקאי בניו יורק מלמד כי מצב שוק העבודה האמריקאי משופר מההערכות קודמות.

 

"את תשומת הלב ימשכו היום נתוני מדד מנהלי הרכש בסקטור הבנייה למגורים בבריטניה לחודש ינואר, הצפויים להיות נמוכים מהחודש הקודם. על רקע נתונים מאכזבים שפורסמו לאחרונה בבריטניה ודברי בדבר ההשפעה השלילית שיש להתחזקות הלירה שטרלינג על הייצוא הבריטי רשמה הליש"ט היחלשות של כ-2% אל מול הדולר. נתוני מדד המחירים לצרכן הצפויים להתפרסם היום באיטליה והמורים על עלייה חודשית של 0.2% ובחישוב שנתי 0.7% תורמים להערכה כי הבנק המרכזי האירופאי עשוי לדון במסגרת פגישתו ביום חמישי באפשרות להפחית את שער ריבית האירו ב-0.25%", סיכם פריימן.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש