"מדד ינואר צפוי לרדת ב-0.3% ויושפע מהוזלת המזון, הירקות, והוזלות עונתיות בדיור, הלבשה והנעלה ותרבות" - כך מעריך אלכס זבז’נסקי, כלכלן ראשי ממיטב דש, שסבור גם כי "למרות המדד הנמוך והנתונים הכלכליים החלשים במשק, בנק ישראל לא צפוי לשנות את גובה הריבית".

 

"כמו כן, צפויה הוזלה של המים, שתתרום כ-0.05% לירידה במדד, והוזלת מוצרי חלב שאמורה להשיל עוד כ-0.1% מהמדד. מנגד, התייקרות ארנונה ותחבורה ציבורית יוסיפו כ-0.1%. מדד חודש פברואר צפוי להישאר ללא שינוי. התחזית ל-12 חודשים קדימה הינה של 1.6%".

 

 

מדד המחירים לחודש דצמבר עלה ב-0.1%, מתחת לציפיות. מבין הסעיפים שהיו נמוכים מהתחזית שלנו נציין את סעיף המזון אשר עלה ב-0.1%, סעיף הבריאות (0.5%-) והתרבות (1.1%-).

 

"בסה"כ עלה המדד ב-12 החודשים האחרונים ב-1.8%, כאשר המדד ללא דיור עלה ב-1.5% והמדד ללא ירקות ופירות עלה ב-1.6%. סביבת האינפלציה במשק ממשיכה להיות מתונה.

 

"מתוך כלל הסעיפים במדד, רק מחירי הפירות והירקות עלו בשנת 2013 מעל ההתייקרויות שנרשמו בשנת 2012 (ראו תרשים 1 ו-2). העלייה הגדולה יותר בסעיף החינוך הייתה תוצאה של שינוי שיטת המדידה. כל יתר הסעיפים עלו פחות או ירדו יותר מאשר בשנה שעברה. האינפלציה המתונה בשנת 2013 בולטת במיוחד על רקע צמיחה חזקה בצריכה הפרטית אשר צפויה להיחלש השנה. למעשה, למרות הביקושים, המחירים עלו פחות משנה שעברה.

 

"סביבת האינפלציה לא חורגת כבר שנתיים מטווח צר של בין 1.0% ל-2.0% (ראו תרשים 3). במבט של שנה קדימה, לא צפוי שינוי מהותי בסביבה זו.

 

"מחירי הדירות בבעלות שוב עלו ב-0.5%, אחרי מספר חודשים של התמתנות. בסה"כ , מחירי הדירות עלו בשנה האחרונה בכ-8.0% (ראו תרשים 4). קצב ההתייקרות של כ-8.0%-10.0% במחירי הדירות נמשך כבר מספר חודשים.

 

"סעיף הדיור במדד, שמשקף את מחירי השכירות, ירד בחודש דצמבר ב-0.3%, בדומה לחודש הקודם. קצב עלייתו השנתי ירד מ- 3.5% ל-2.9% ולהערכתנו צפוי להישאר בשנה הקרובה מתחת ל-3% בגלל עודף היצע של הדירות להשכרה.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש