"השילוב של אינדיקטורים חיוביים בארה"ב שמצביעים על המשך התאוששות כלכלית, עדכון תחזית הצמיחה הגלובלית של הבנק העולמי יחד עם הריבית האפסית, מבטיחים שוק מניות ירוק" - כך מעריך היום ארז צדוק מקרנות אביב. לדבריו, "אפילו דיבורים מאסיביים יותר על המשך צמצום תוכנית הרכישות של הפד כבר לא מפחידות את המשקיעים".
צדוק מוסיף כי "בארץ, מדד המחירים לצרכן בטווח התחזיות ואינפלציה שנתית של 1.8% תורמים ליציבות ותומכים בעליות בשוקי המניות, הן בארץ והן בעולם".
צדוק ממליץ לשים לב לעונת הדוחות, "אם כי כאשר כולם אופטימיים, אפשר להתעלם מפספוס תחזיות של ג’י.פי. מורגן ומצד שני להטיס את ג’נרל מוטורס שמחלקת דיבידנד אחרי שש שנים, שזה עוד סימן להתאוששות הכלכלית. בסך הכל יש סיבה להיות אופטימיים בטווח הקרוב בשוק המניות המקומי והגלובלי".
בשוק האג"ח לעומת זאת, בעקבות צפי הולך וגובר להקטנה מאסיבית יותר של תוכנית הרכישות של הפד, ממליץ צדוק לקצר את טווח המח"מ, גם באג"ח גלובליות וגם באג"ח מקומיות, שכן עלייה בתשואות בארה"ב תשפיע ישירות גם על התשואות בארץ.