היום בשעה 12:00 יוצב ארונו של אריאל שרון ז"ל, ראש הממשלה ה-11 של מדינת ישראל, במשכן הכנסת, והציבור יוכל לחלוק לו כבוד עד לשעה 18:00.
מחר בשעה 09:30 יתקיים טקס אשכבה ממלכתי במשכן הכנסת. בטקס יישאו דברים נשיא המדינה, ראש הממשלה, יו’’ר הכנסת ובני המשפחה. בטקס ישתתפו גם אורחים בכירים מחו"ל ובהם סגן נשיא ארה"ב ג’ו ביידן, שליח הקוורטט וראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר, ראש ממשלת צ’כיה, יו"ר הדומה הרוסי, שר החוץ של גרמניה, שר הפנים של ספרד, שר ההגירה של קנדה ואורחים נוספים. ההשתתפות בטקס הינה למוזמנים בלבד.
בתום הטקס ייצא מסע ההלוויה בשיירה צבאית לעבר חוות שקמים. בדרכו לחווה יעצור מסע ההלוויה בלטרון, שם יערך כינוס מיוחד של פורום מטכ"ל.
בשעה 14:00 יתקיים טקס קבורה צבאי בחלקת הקבר בחוות שקמים. מספר מקומות הישיבה על גבעת הכלניות מוגבל ולכן יורשו להיכנס אליו רק אלה שיקבלו הזמנה למתחם בהתאם לפקודת "חבצלת". הטקס פתוח לקהל אולם הציבור מתבקש להקדים את הגעתו עקב עומסי תנועה צפויים ולהישמע להוראות משטרת ישראל. לא תתאפשר הגעה ברכב פרטי לחוות שקמים ולרשות הקהל יעמדו חניונים והסעות במכללת ספיר ובקיבוץ דורות.
אישי ציבור רבים הביעו תנחומים על מותו של שרון. יו"ר ההסתדרות, עופר עיני: "אנו נפרדים היום סופית מאחד המנהיגים הבולטים - מנהיג מדור הנפילים. שרון היה מעמודי התווך שעיצבו את דרכה של המדינה ובדרכו הצנועה הוא תמיד עשה זאת מתוך אמונה עמוקה בעתיד החברה הישראלית ותוך קידוש ערכי אהבת העם והארץ. כיאה לאחד הקצינים המוערכים ביותר בצה"ל, שרון לחם עד יומו האחרון. יהיה זכרו ברוך".
שר התיירות, ד"ר עוזי לנדאו: "אריק היה מגדולי המפקדים שהיו לישראל. הוא הציב סטנדרטים ללחימה, לאומץ לב ולאחריות אישית ופיקודית. הלך לעולמו אדם גדול ומנהיג ציוני- מנופיה הייחודיים של ארץ ישראל. יהי זכרו ברוך".
שר המודיעין, ד״ר יובל שטייניץ: ״עם ישראל איבד היום אדם יקר, מנהיג דגול ולוחם נועז. חלקו של אריאל שרון בביטחון ישראל, מהקמת יחידה 101 בשנות ה-50 דרך פיקודו על צליחת התעלה שהביאה לניצחון ישראל במלחמת יום הכיפורים ועד החלטתו כראש הממשלה על מבצע חומת מגן שהוביל לסיום האינתיפאדה השנייה, לא יסולא בפז וייזכר לעד בתולדות ישראל.
"נפלה בחלקי הזכות להכיר את שרון מקרוב בשנים שבהם עבדתי מולו כיו״ר ועדת חוץ וביטחון. אהבתי במיוחד את הפגישות האישיות בינינו לא רק בגלל נושאי הביטחון הרגישים שהועלו בהם, אלא בעיקר בגלל החום האנושי וחוש ההומור הנהדר שהפגין. תנחומיי לבניו עמרי וגלעד ולמשפחתו היקרה".