בבית ההשקעות יוטרייד מעריכים כי אין לשלול מצב שהבנק האירופי יחליט במפתיע על הורדה נוספת של הריבית כפי שעשה בחודש נובמבר אז חתך את הריבית ל-0.25%. הערכות האנליסטים מדברות על כך שבאירופה יבחרו בתחילת 2014 לבצע הזרמה מבוקרת של הלוואות בריבית נמוכה במיוחד לבנקים הגדולים על מנת ולהזרים אשראי זול לשוק האירופי, זאת בניגוד לפעילות המרחיבה הקודמת שכללה רכישה של אג"ח ממשלתיות של מדינות האירו על ידי הבנק המרכזי.
גורם נוסף שלדעת כלכלני יוטרייד עשוי לדרבן את הבנק המרכזי לפעול הוא סכנת הדפלציה בגוש האירו. שיעור האינפלציה אמנם עלה ל-0.9% בחישוב שנתי בחודש דצמבר לעומת שפל של 0.7% בנובמבר, אך הנתונים מצביעים על כך שכ-17 מדינות צפויות להציג דפלציה ב-2013 ומכאן שכלל הפעילות הכלכלית בגוש האירו אינה מחלחלת לחלק גדול ממדינות הגוש ולכן יש סכנה לערעור של יציבותו הפוליטית ולא רק הכלכלית של אירופה כולה.
ביוטרייד הדגישו כי באופן טבעי, ה-ECB נושא עיניו אל עבר יו"ר ה’פד’ בארה"ב והחלטותיו לגבי שיעור הריבית, קיצוץ בתמריצים וכו’. אלה צפויים לגרור תגובת נגד מצד הבנק המרכזי באירופה וחשוב לזכור כי כלכלת אירופה במיוחד, כמו העולם כולו עדיין מסתובבת סביב הציר האמריקני.
לטענת יוטרייד, התנודתיות במסחר במטבע האירו צפויה להימשך: "כאמור, אנו נמצאים בתקופה של רצף חדשות מאקרו אשר עשויים להוביל לתנודתיות רבה בערך של המטבע האירופי אשר מתנדנד כמו מצבו הפיננסי של גוש האירו. סוחרי המט"ח לדוגמא מחויבים להמר על התחזקות או היחלשות של נכס הבסיס כמו במקרה של המטבע האירופי. מערכת האלגו טרייד שמזהה את מגמות המסחר המשתנות גם בתוך יום המסחר עצמו מאפשרת שינוי פוזיציה בהתאם למגמת המסחר באותו רגע וזהו הכלי האולטימטיבי להשקעה בנכס כה תנודתי. משקיעי האלגו לטווח הארוך נהנים מאותה תנודתיות בנכס הבסיס שממנה סובלים המשקיעים הקונבנציונאליים".
מטבע היורו נחלש בשבוע החולף ב-1.2% לשפל של חודשיים מול הדולר האמריקני לרמה של 1.3589 דולר ליורו, זאת, לאחר ראלי של 6 חודשים שבו התחזק משמעותית מול המטבע האמריקאי. חשוב לציין, כי רמת השיא שהגיע אליה היורו עמדה ב-27 בדצמבר על 1.3893 דולר ליורו. בשבוע הקרוב בישיבת ה-ECB, יו"ר הבנק האירופאי דראגי, צפוי למסור הודעה "לוחמנית" על כך שלבנק יש נשק ארטילרי בארסנל להמרצת הכלכלה האירופית, אך ככל הנראה לא יבצע צעדים מהותיים כמו הזרמת כסף לשוק או הורדה של שיעור הריבית וימשיך לשבת על הגדר, כך נכתב בסקירה שפרסמה מחלקת המחקר של יוטרייד בית השקעות.
ביוטרייד מציינים כי בגוש האירו נרשמה ברבעון השלישי צמיחה של כ-0.1% והצפי הוא כי גם ברבעון הרביעי של 2013 תירשם צמיחה של מדינות אירופה גם מחוץ לגרמניה. לעומת זאת, ישנם סימנים מדאיגים המצביעים על התגברותו של מחנק אשראי באירופה לעסקים ולמשקי בית. בחודש נובמבר ירד האשראי באירופה בכ-2.4% וזאת לאחר ירידה של 2.2% בחודש אוקטובר. הדבר עשוי לעורר קולות הקוראים לבנק המרכזי לנקוט בהקלות פיסקאליות נוספות על מנת לאפשר לגוש האירו להמשיך לצמוח ולצאת באמת מהמיתון שבו הוא מצוי.