A טרייד מעריכים כי האתגר המשמעותי ביותר בשנת 2014 הוא השינוי המוניטרי הצפוי בארה"ב והשפעתו על העולם. "בניגוד לשנתיים האחרונות שבהן השוק פתח בעליות שערים את השנה, בשנה הנוכחית מאוד קשה לקבוע האם התרחיש השוורי יחזור על עצמו", אומרים בבית ההשקעות. להלן הסקירה המלאה:

 

"שנת 2013 מאחורינו וכעת הגיע הזמן להיערך לאחת השנים המאתגרות יותר עבור הכלכלה העולמית. לאחר נעילת אחת השנים הטובות ביותר שידע השוק בעשורים האחרונים עולות שאלות רבות לקראת פתיחת השנה הנוכחית. אתגרים רבים עומדים לפנינו, המשמעותי ביותר הינו – השינוי המוניטארי הצפוי בארה"ב וכיצד הוא ישפיע על העולם כולו. יהיה מעניין לראות כיצד יגיב השוק לשינויים הצפויים אחרי שנים שהוא קיבל תמיכה רחבה מהפד’. רבים מעריכים כי העליות שחווינו בשנים האחרונות באו בזכות אותה מדיניות מוניטארית מקלה וכי לא מדובר בשיפור משמעותי של הכלכלה האמריקנית.

 

A טרייד מעריכים כי "גם המצב הכלכלי באירופה ירכז עניין רב. מדינות רבות עדיין נמצאות במצוקה, חלקן גלשו למיתון או בצמיחה איטית במיוחד. המצב השברירי בגוש האירו עשוי גם להעיב על האירו אשר יתקשה לבסס את מעמדו מעל 1.38.

 

"בגדול אנו מעריכים כי בחודשים הקרובים השוק יעמוד במבחן איתי כאשר הפד’ יתחיל לצמצם את היקף הרכישות. הצמצום הראשון של 10 מיליארד דולר מתוכנן לחודש הזה. המשך הצמצום יהיה תלוי בעיקר בהתפתחויות הכלכליות בארה"ב. נתוני התעסוקה הם אלו אשר יכתיבו את הקצב במדיניות המוניטארית של הפד’. נתוני התעסוקה של חודש דצמבר יפורסמו ביום שישי הבא.

 

"זירה מקומית השוק המקומי פתח את השנה בעליות שערים נאות כאשר מדד ת"א 25 הוסיף 0.77% לערכו וסגר בסמוך ל-1340 הנקודות. כעת ממתינים לפתיחת השנה החדשה באירופה ובוול סטריט. אם השווקים בעולם יפתחו בעליות שערים, המדד עשוי לפרוץ את המחסום הקרוב הניצב ב-1350 הנקודות וימשיך לנוע לכיוון 1400.

 

"בזירת המט"ח, הצלילה של הדולר נמשכת ובנק ישראל ממשיך לשבת על הגדר. השפל החדש שנקבע ניצב באזור 3.45 שקלים לדולר. לא ברור מדוע בנק ישראל ממשיך לשמור על ניטראליות, דבר אחד בטוח- המשך הידרדרות הדולר תפגע מאוד קשה במשק המקומי. רמת ההתנגדות הקריטית ניצבת באזור 3.5. כל טיפוס אל עבר רמה זו עשויה להזמין מוכרים נוספים. פריצה של רמה זו עשויה לבלום את הנפילה של הדולר. היעד הבא של הצמד ניצב באזור 3.4. שבירה של רמה זו תוביל לצלילה אל עבר השפל שנקבע באזור 3.35.

 

"בניגוד לשנתיים האחרונות שבהן השוק פתח בעליות שערים את השנה, בשנה הנוכחית מאוד קשה לקבוע האם התרחיש השוורי יחזור על עצמו. השינויים המוניטאריים העומדים בפתח עשויים להוביל למימושים בשווקים, בעיקר אם אותם השינויים הצפויים יגררו אחריהם נסיגה בהתאוששות הכלכלית של ארה"ב. נתוני התעסוקה של חודש דצמבר אשר יפורסמו בשבוע הבא עשויים להשפיע במידה רבה על השווקים. נתונים מעודדים רק יתנו גיבוי לפד’ להחיל בתהליך "הידוק החגורה" שעלול להוביל למימושים נרחבים בשווקים ולהתחזקותו של הדולר. נתונים מאכזבים לא ישפיעו במידה ניכרת על החלטת הפד’ לצמצם את היקף הרכישות המתוכנן לחודש זה, אך זה בהחלט עלול להקשות על מקבלי ההחלטות בארה"ב בהמשך.

 

לדברי A טרייד, "הדולר האמריקני עומד בצומת דרכים לא פשוטה. בגדול אנו מעריכים כי השנה הוא אמור להתחזק בהדרגה מול כל מטבעות העיקריים. התחזקותו תגבר ככל שהפד’ יהדק עוד יותר את החגורה והשיא יגיע כאשר הפד’ יתחיל לרמוז על אפשרות להעלאת הריבית".

 

"צמד האירו דולר ממש מעניין בפתיחת השנה כאשר הוא נכשל פעם נוספת לפרוץ את אזור 1.38. אנו מעריכים כי הצמד הנזיל בעולם מתכונן למהלך ירידות משמעותי אל עבר 1.35. התרחיש הדובי שלנו יבוטל אם וכאשר הצמד יצליח לבסס את מעמדו מעל 1.38 וימשיך לנוע מעלה אל עבר 1.4. נמשיך ונעקוב אחריו לאורך השבוע".

 

בזירת הסחורות, מעריכים ב-A טרייד כי הזהב בונה תחתית באזור 1180 דולר לאונקיה. "שבירת התחתית תוביל להמשך הצלילות אל עבר 1000 דולר לאונקיה. פריצה מעל 1450 תעיד על חזרתם של הקונים. במקרה כזה ניתן לצפות לחידוש גל העליות אל עבר השיא האחרון".

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    אני מנסה לגייס הון לחברה שלי המתמחה בבורסת תל אביב וחול כל היכול לסייע לי

    אני מנסה לגייס הון לחברה שלי המתמחה בבורסת תל אביב וחול כל היכול לסייע לי 0532855155 יופיטר שוקי הון

    • יופיטר שוקי הון
    • 04/01/2014 09:50