די-פארם הודיעה היום כי החל הטיפול בחולה הראשון במסגרת ניסוי קליני Phase IIa לפירוק קרישי דם (טיפול טרומבוליטי) בחולים שלקו בשבץ מוחי איסכמי באמצעות tPA בשילוב עם המוצר הניסויי THR-18.
יעד הניסוי העיקרי הינו בדיקת בטיחותה של התרופה בשילוב עם tPA בחולים שלקו בשבץ מוחי איסכמי. בנוסף, יבדוק הניסוי, בין היתר, את השפעת התרופה על מדדים שונים של פגיעה מוחית לאחר שבץ מוחי איסכמי.
הניסוי הינו כפול סמיות, אקראי ומבוקר והוא צפוי לכלול 30 חולים שיחולקו ל-3 קבוצות עוקבות, אשר כל אחת תטופל במינון עולה של התרופה ותכלול גם קבוצת ביקורת. הניסוי מנוהל במרכז רפואי יחיד באוקראינה.
יצוין, כי הטיפול בניסוי זה באמצעות התרופה, יתבסס על צורת מתן חדשה שפותחה על ידי החברה המקלה על הכנת התרופה ליד מיטת החולה ועירויה ביחד עם ה-tPA.
יצוין, כי טרם הסתיים שלב הפיתוח של התרופה וכי אין ודאות כי התרופה תשיג את מטרות הניסוי כנדרש ו/או תגיע לשיווק על בסיס מסחרי.