שר האוצר, יאיר לפיד, הכריז היום על הרחבת ההטבה הניתנת לניצולי שואה ברכישת תרופות, בעלות של 30 מיליון ₪.
מדובר בהנחה הניתנת לניצולי שואה, על פי הסכם בין הרשות לזכויות ניצולי השואה לקופות החולים, ברכישת תרופות מרשם הכלולות בסל שירותי הבריאות. כיום ההנחה ניתנת רק למי שמקבל קצבה או הטבות על פי חוק מהמדינה או מגרמניה.
במסגרת ההחלטה תינתן ההנחה גם למי שקיבל פיצוי חד פעמי מגרמניה או מוועידת התביעות, או מכל מדינת חוץ אחרת בשל נרדפותו בשואה. בכלל זה, ניצול שקיבל פיצוי מקרן הסיוע של ועידת התביעות, או מי שקיבל פיצוי מגרמניה כגון בגין שלילת חירותו, למשל עבור נשיאת טלאי צהוב. ההערכה היא כי המהלך ייושם כבר בראשית הרבעון השני של שנת 2014.
באמצעות הסדרת אפיק סיוע זה מקווים במשרד האוצר לאפשר לניצולי שואה שעד היום לא היו זכאים להטבה, לקבל את ההנחה. יוזמה זו היא המשך לשורת יוזמות סיוע שננקטו לאחרונה על ידי משרד האוצר, במסגרתם נוספו כ- 600 מיליון ₪ לניצולי השואה.
שר האוצר, יאיר לפיד, אמר: "אני רואה חשיבות רבה בהסדרת הסיוע הרפואי. מדובר בצעד נוסף במסגרת חבילת צעדים שגיבשנו, שנועדו להגדיל את הסיוע שניתן לניצולי השואה ולהיטיב עימם".