סערת קיצוץ ההרחבה הכמותית טרם שכחה, ה’פד’ הודיע כידוע על קיצוץ הדרגתי של הזרמת ההון לשוק האמריקני בקצב הפחתה של כ-10 מיליארד דולר. הנחת העבודה של ה’פד’ היא כי המשק האמריקני נמצא סוף כל סוף בתהליך התאוששות, הנתונים שפורסמו לאחרונה לאחר הודעת ה’פד’ מחזקים את דעתנו כי ברננקי ומחליפתו ג’נט ילן פועלים נכון - כך נכתב בסקירה השבועית שפרסמה מחלקת המחקר של יוטרייד בית השקעות.
ביוטרייד ציינו כי משקיעים שהשקיעו במדד ה-S&P500 ב-2009, אז צנח לשפל של 12 שנים זכו לראות אותו מגיע ביום חמישי האחרון לשיא של כל הזמנים ברמה של 1,842 נקודות המשקפת תשואה של 172% מנק’ השפל. המשקיעים למדו כי את אמריקה גם בזמנים קשים, מוקדם להספיד. להערכתנו, שוק המניות האמריקני בכלל וגם מדד ה- S&P500עדיין לא אמרו את המילה האחרונה וימשיכו לעלות ולהציף ערך למשקיעים בתחילת שנת 2014.
במחלקת המחקר של בית ההשקעות התייחסו לדו"ח דרישות העבודה השבועי שפורסם בשבוע החולף שהציג תמונה אופטימית כאשר הפתיע לטובה את האנליסטים עם 338 אלף דורשי עבודה – ירידה של כ-42 אלף דורשי עבודה לעומת השבוע שעבר ומספר נמוך מצפי האנליסטים שהעריכו כי יהיו 345 אלף דורשי עבודה. ככל ששיעור האבטלה בארה"ב ירד אל עבר היעד של 6% אבטלה, כך נראה פחות סיוע מה’פד’ והמשך צמיחה בארה"ב.
ככלל, הכלכלה האמריקנית עוברת משלב המצוקה שבו נזקקה להנשמה של הבנק המרכזי לשלב שבו היא חוזרת לצמוח בצורה בריאה כיאה לכלכלה הגדולה והחזקה בעולם. השגשוג האמריקני המחודש משליך כמובן על הכפר הגלובאלי כולו ובהתאם על שוק המניות שצפוי להמשיך ולהציג עליות שערים, אמרו כלכלני יוטרייד.
סמן נוסף ומובהק להתאוששות הכלכלה האמריקנית הוא הזינוק שנרשם בערך נכסי הנדל"ן במדינה. על פי נתונה שפרסם הבנק המרכזי, הערך הכולל של נכסי הנדל"ן בארה"ב ברבעון השלישי של 2013 זינק בשיעור של 2.2 טריליון דולר לעומת התקופה המקבילה אשתקד. לעומת הרבעון הראשון של 2011 שבו נרשם שפל חסר תקדים בערך הנכסים, זינק ערך הבתים עד היום בכ-3.2 טריליון דולר. עליית הערך הזו הפכה מיליוני אמריקנים לבעלי נכסים השווים יותר מההלוואות שהם לקחו עליהם, כך יכולים אמריקנים לסגור משכנתא באמצעות מימוש הנכס ולקחת הלוואות כנגד ערך הנכס הנוכחי שלהם.
ביוטרייד הזהירו כי למרות שאנו נמצאים בתקופה של רצף חדשות טובות, התנודתיות בשוק ההון האמריקני צפויה להימשך. אצל משקיעים פונדמנטליים ידוע כי האופטימיות היום יכולה להתחלף בפסימיות מחר וחוזר חלילה, מערכת האלגו טרייד, מזהה את מגמות המסחר המשתנות גם בתוך יום המסחר עצמו ומאפשרת שינוי פוזיציה בהתאם למגמת המסחר באותו רגע.