זלנכל הודיעה היום כי דירקטוריון החברה אישר רכישה עצמית בעסקה מתואמת של 430,000 מניות רגילות בנות 1.00 ש"ח ע.נ. כל אחת של החברה, בתמורה לסך כולל של 3.87 מיליון ש"ח.
ההחלטה בדבר הרכישה נעשתה לאחר שהדירקטוריון הביא בחשבון את התוצאות הכספיות של החברה, בהתאם לדוחותיה הכספיים ליום 30 בספטמבר 2013 ובהתחשב ברווחי החברה הראויים לחלוקה, בהתאם לסעיף 302 לחוק החברות, לפני הרכישה, שהינם בסך של 41.7 מיליוני ש"ח ולאחר הרכישה, שיעמדו על סך של 37.8 מיליוני ש"ח.
סקירת הנהלת החברה כללה התייחסות לרווחי החברה, השפעת הרכישה על מצבו הכספי של התאגיד, ובכלל זה מבנה ההון של התאגיד, רמת המינוף שלו, עמידתו בדרישות הפיננסיות ומגבלות המוטלות עליו ומצב נזילותו, וכן השלכותיה על פעילותו של התאגיד במתכונתו הקיימת, לרבות השפעתה על תכניות השקעה של התאגיד שלגביהן ניתן גילוי בעבר.
בהסתמך על המידע, קבע הדירקטוריון כי החברה עומדת במבחני החלוקה הקבועים בחוק החברות. דירקטוריון החברה סבור כי אין ברכישה כדי למנוע מהחברה לעמוד בהתחייבויותיה הקיימות והצפויות בהגיע מועד קיומן, וכי אין בה להשפיע באופן מהותי על מצבה הכספי וכדי לגרום לפגיעה ביכולתה לעמוד בדרישות פיננסיות קיימות.