הבורסה בת"א תפתח הבוקר לאור עליות השערים בבורסות אירופה אתמול והעליות בניו יורק בסיום יום מסחר קצר. המניות הדואליות חוזרות עם ארביטרז’ ממוצע חיובי ובראש טבע. היום לא יתקיים מסחר במרבית הבורסות בעולם עקב חג המולד. בטוקיו, שם לא חוגגים את חג המולד רושמת הבורסה עליות שערים.
יום המסחר המקוצר בוול סטריט נסגר אתמול בעליות שערים קלות לאחר פרסום נתוני הזמנות סחורות בנות קיימא. מדד הדאו ג’ונס עלה ב-0.4% ל-16,357.29 ורשם שיא נוסף. מדד הנסדא"ק עלה ב-0.2% ל-4,155.42 ומדד ה-S&P500 עלה ב-0.3% ל- 1,833.28 גם הוא בשיא חדש. הזהב עלה ב-0.5% ל-1,203.30 דולר לאונקיה.
המסחר בבורסה בתל אביב נסגר אתמול בירידות שערים, בהובלת מניות הגז והנפט, ובהשפעת הודעת בנק ישראל שילשום על השארת ריבית נמוכה בגובה 1% על כנה. מדד ת"א 25 ירד ב-0.54%, ת"א 100 ירד ב- 0.44%
אתמול פרסמה הבורסה את סיכום שנת 2013. ע"פ הנתונים, בשנת 2013 הסתכם המסחר בשוק המניות בישראל בעליות שערים בכל המדדים המובילים, כאשר בסיכום התקופה מדדי ת"א 25 ות"א 100 עלו בכ-13% - כך עולה מסיכום 2013 של יחידת המחקר בבורסה לניירות ערך. מחזור המסחר הממוצע במניות (בבורסה ומחוצה לה) הסתכם בכ-1.2 מיליארד שקל ביום – גבוה בכ-10% מהמחזור בשנה הקודמת.
מניית טבע שכאמור חוזרת עם ארביטרז חיובי של 1.5%, תגיב הבוקר לידיעות כי ארז ויגודמן הוא המועמד המוביל במרוץ לתפקיד מנכ"ל החברה, כך נודע אמש ל"גלובס". דירקטוריון החברה, בניצוחו של סגן היו"ר אמיר אלשטיין, עדיין בוחן באופן רשמי מספר מועמדים נוספים, אולם מתכנס לבחירתו של ויגודמן, כיום מנכ"ל מכתשים אגן. ההכרזה הרשמית על כך צפויה רק בינואר.
היום ימשכו העיצומים של עובדי חברת הביטוח מגדל, לאחר תום תקופת הצינון ביום הראשון האחרון. אתמול התקיימה אסיפה בהשתתפות מאות עובדי החברה ברחבת הבניינים של מטה החברה בפ"ת. האסיפה, שנמשכה כשעה, נועדה להתריע בפני ההנהלה על החרפת הצעדים הארגוניים, במידה וזו לא תקיים את חובתה ותכנס למו"מ להסכם קיבוצי כמתחייב בחוק. גם ועד עובדי דיסקונט החליטו לנקוט בעיצומים והודיעו כי היום ימנעו הוצאת דואר מהסניפים, ובכלל זה שיקים. המשמעות היא כי לא ניתן יהיה להפקיד שקים בסניפי הבנק. אתמול הושבתה הפעילות ברוב סניפי הבנק.