אלכס זבז’נסקי, כלכלן ראשי במיטב דש, פרסם הבוקר סקירה ותגובה על מדד חודש נובמבר, ובה הוא מעריך כי מדד דצמבר צפוי לעלות ב 0.2%, ויושפע מהתייקרות עונתית במחירי ההלבשה וההנעלה. "עקב מזג אוויר קר, רשתות אופנה עשויות לבטל מבצעי סוף העונה שהתחילו עם עיכוב בבואו של החורף. גם מחירי הירקות והפירות צפויים לחזור ולעלות בגלל הסערה והקור שהיו בימים האחרונים. מדד חודש ינואר צפוי לרדת ב 0.2%- בגלל הוזלה עונתית של ההלבשה וההנעלה וירידה בסעיף הדיור. הפירות והירקות עדיין צפויים להתייקר מסיבות עונתיות. הוזלת מים תשיל כ 0.05% ממדד ינואר. התחזית ל -12 חודשים נותרה ברמה של 1.6%".

 

"מדד המחירים לחודש נובמבר ירד בשיעור של 0.4%, מתחת לציפיות", טוען זבז’נסקי. "הסעיפים בהם נרשמה ירידה מתחת למצופה היו כמעט אותם הסעיפים שהפתיעו בעליות בחודש שעבר. סעיף המזון (0.7%-) ריהוט וציוד (0.7%-) ותרבות (1.1%-) היו נמוכים מהתחזית. הירקות ירדו לאחר עליות שנרשמו בחודש אוקטובר (חודש העגבנייה). כמו כן, עקב מזג אוויר חם, נרשמה עליה נמוכה מהרגיל במחירי ההלבשה. בסה"כ עלה המדד ב 12 החודשים האחרונים ב 1.9% , כאשר המדד ללא הדיור עלה ב 1.4%. סביבת האינפלציה במשק ממשיכה להיות מתונה. משקל הסעיפים שרשמו עלייה מתוך סך הסעיפים במדד היה הנמוך ביותר בחודש האחרון בארבע השנים האחרונות

 

"למרות שמחירי הדירות בבעלות עלו בשנה האחרונה בשיעור גבוה של 8.6%, בחודשים האחרונים ניכרת התמתנות. סעיף הדיור במדד, שמשקף מחירי השכירות, ירד בחודש נובמבר ב 0.3%". קצב עלייתו השנתי עומד על 3.0%, ולהערכת מיטב דש צפוי לרדת בשנה הקרובה מתחת ל-3% בגלל עודף היצע של הדירות להשכרה. מחירי המזון ירדו ובכך הצטרפו למחירי התשומות לחקלאות ולמדד המחירים של תפוקות תעשיית המזון אשר ירדו לאחרונה. "אנו צופים שקצב עליית מחירי המזון יתמתן בשנה הקרובה. החלטת הריבית של בנק ישראל בסוף החודש תלויה בהחלטתו של הבנק המרכזי האמריקאי. אילו ה-FED יתחיל לצמצם את הרכישות, הסיכוי להורדת ריבית נוספת ע"י בנק ישראל יפחת מאוד. במקרה שהרכישות ימשכו, המדד הנמוך, השקל החזק ורגיעה בשוק הנדל"ן עשויים לגרום לעוד הורדה בריבית, אך להערכתנו הסיכויים לכך נמוכים".

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש