המסחר בוול סטריט נסגר בירידות, בצל השגת הסכמה על התקציב האמריקאי אשר מעלה את החששות מפני נסיגה מתוכנית הרכישות של ה’פד’ כבר בחודש דצמבר.
מדד ה-S&P ירד ב-1.1% ל-1,782.19. מדד הנאסדק ירד ב-1.4% ל-4,003.81 ומדד הדאו ירד ב-0.8% ל-15,843.
מאסטרקארד דיווחה אמש לאחר נעילת המסחר על ספליט של 1:10 במניותיה באמצעות חלוקת דיבידנד, וכן על השקת תוכנית רכישת מניות עצמית של עד 3.5 מיליארד דולר.
ענקית הקמעונאות קוסטקו דיווחה על רווח רבעוני של 96 סנט למניה על מכירות של 24.47 מיליארד דולר. התחזיות המוקדמות עמדו על רווח של 1.03 דולרים למניה.
בית משפט אירופי אישר למיקרוסופט לרכוש את סקייפ.
טבע ממשיכה לרכז עניין לאחר התחזית המעודכנת שפרסמה אתמול הנהלת החברה.
חברת קמהדע דיווחה היום על סיום הניסוי הפיבוטלי הקליני שלב ווו/וו באירופה וקנדה למוצר הייחודי אלפא 1 אנטיטריפסין (AAT) באינהלציה, לטיפול במחלת החסר הגנטי בחלבון אלפא-1 אנטיטריפסין (AATD או נפחת ריאות תורשתית). קמהדע צפויה לדווח על תמצית תוצאות הניסוי ברבעון הראשון של 2014.
הגירעון התקציבי של ארה"ב הצטמצם בחודש נובמבר, וסיפק סימן נוסף לשיפור בתמונה הפיסקלית של ארה"ב.
הגירעון לחודש נובמבר הסתכם ב-135 מיליארד דולרים, ירידה של 21% מ-172 מיליארד דולר שנרשם באותו החודש אשתקד, על פי דו"ח התקציב החודשי של משרד האוצר. ההכנסות טיפסו 13% החודש ל-182 מליארד דולר, וההוצאות ירדו 5% ל-318 מיליארד דולר.
חוזים עתידיים על נפט ירדו היום והפסידו כמעט את כל העליות שרשמו אתמול. הנפט ירד ב-1.07 דולר, או 1.1%, ונסגר על 97.44 דולר לחבית בניו יורק.
חוזים עתידיים על זהב ירדו הערב בפעם הראשונה מזה שלושה מפגשים, זאת בעקבות הסכם תקציב בארה"ב שהוריד מהדרישה למתכת היקרה.
הזהב ירד ב-3.90 דולר, או 0.3%, ל-1,257.20 דולר לאונקיה.