רוני בירון מ-UBS התייחס היום להסכמים לשיתוף רשת דור 4 בין גולן טלקום, סלקום ובזק, והקמת תאגיד חדש שיהיה בשליטת פלאפון וסלקום: "אנו מאמינים כי הסכמי השיתוף יכולים להביא לחיסכון בעלויות של מעל 200 מיליון שקל לשנה  לסלקום ולפלאפון, למשך 4-5 שנים, כמו גם לחיסכון חד פעמי במכלול ה-LTE ועלויות השדרוג".

 

לפי בירון, תחומי החיסכון כוללים ייעול רשתות קיימות, עלות הוצאות הון ושדרוג ל-4G - וכן עלות הוצאות הון ותחזוקת 4G מתמשכים. "אנחנו מאמינים כי סלקום תפיק הכנסות אירוח נמוכות יותר מאלה של גולן, אם כי עם ניראות גבוהה יותר", ציין בירון.

 

"אנו מאמינים כי ההסכמים של היום מחזקים את כיוון המגזר לקראת איחוד רשתות, ומסמנים צורה מסוימת של רציונליזציה. אנו רואים הסתברות גבוהה יחסית לקבלת אישורים רגולטורים, עם כמה שינויים אפשריים בהינתן רוח גבית ממשרד התקשורת והתקדימים העולמיים בתחום.

 

לדעת בירון, "תחרות המחירים עדיין מהווה אתגר מרכזי, בהתחשב במבצעים האגרסיביים עליהם הודיעו החברות לאחרונה. אנחנו מתכוונים לעקוב מקרוב אחר ההשפעה של ההסכמים האחרונים, כמו גם אחר סקירת ה-MoC הקרובה של גולן על הערכת סביבת התמחור ב2014. מחירי היעד שלנו הם נגזרי DCF.  

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש