גיל דטנר, אנליסט לאומי שוקי הון, הודיע על העלאת מחיר היעד למניית שטראוס מ-55 ל-62 ש"ח. בהתאם, מעלים בלאומי את ההמלצה מתשואת חסר לתשואת שוק.

 

לדברי דטנר, "השיפור בהמלצה נובע בעיקר מהשיפור ברווחיות תחום הקפה - שנהנה מירידת מחירים משמעותית וממושכת של חומרי הגלם. הרווח התפעולי של המגזר בשנת 2013 צפוי לצמוח בכ-34%".

 

"כאשר מנטרלים את ההפסדים מפעילות אובלה ומיזמי המים הבינלאומיים, שטראוס נסחרת במכפיל רווח נקי של 21.2 (12 חודשים). רמה זו גבוהה בכ-10% ביחס למכפיל החציוני של קבוצת ההשוואה הבינלאומית, שגם היא נסחרת בפרמיה ביחס לתמחור ההיסטורי (המכפיל הממוצע של חברות מזון עמד על 18.6 בעשור האחרון). הריבית הנמוכה תמשיך לתמוך במניות של חברות כמו שטראוס, אך ברמת המחיר הנוכחית, קשה לנו לצפות לעליות משמעותיות נוספת. הקטליזאטור העיקרי למניה בטווח הקצר, הוא הנפקת חלקה של TPG בחברת הקפה - במחיר גבוה מהצפוי".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    "המיזמים החדשים של שטראוס |179|

    מגבילים את יכולת הצמיחה של החברה" לפי לאומי שוקי הון הפרויקטים החדשים בחו"ל, בתחומי הסלטים והמים מגבילים את מרווח התמרון של החברה. לגבי ישראל צופים בחטיבת שוקי ההון של בנק לאומי איום מצדה של טרה בשוק החלב .. למי להאמין ?1|35|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • zsarit9
    • 10/12/2013 13:51