השנה עומדת להסתיים אבל בשווקים המסחר עדיין בעיצומו, ומחר צפוי להתפרסם דוח התעסוקה בארצות הברית אשר עשוי עוד לטלטל את השוק פעם נוספת. הנה ניתוח טכני של הנכסים הבולטים שעשו את השבוע בשוק העולמי והמקומי.
האירו-דולר נע מעלה במומנטום חיובי, וזאת לאחר שהבנק של אירופה הותיר היום את הריבית ללא שינוי ולא אותת שבקנה צעדים מרחיבים נוספים. לא מכבר מצא ה-EURUSD תמיכה ברמת ה-SMA ל-100 יום ב- 1.3350 (הקו המקווקו), ומאז חידש את הטיפוס מעלה. היום הצמד בוחן את ההתנגדות המשמעותית ב-1.3620, שילוב של השיא של ה-4/10 ונסיגת פיבונאצ’י 61.8% של הירידה האחרונה מהפסגה ב-1.3820. ניפוץ המכשול הטכני הזה עשוי לאשש שהתיקון נגמר ושהצמד עשוי לטפס לשיא חדש מעל 1.3820.
הדולר-ין פרץ באחרונה מעלה מתוך תבנית משולש ארוכת ימים. הפריצה הקנתה מומנטום חזק כלפי מעלה והובילה את הצמד החשוב עד לשיא של ב-103.34. הצמד לא הצליח לטפס מעל השיא של ה-22/5 ב-103.7, והוא כעת נסוג מעט לאחור. התמיכה הראשונית ניצבת ב-101.5, השיא של ה-8/7. ואולם, בסופו של דבר, לאחר פריצת המשולש והזינוק מעלה, המבנה הוא עדיין שורי מאוד והצפי הוא לעלייה לשיא חדש.
הדולר-שקל דשדש לאורך כל שבוע המסחר מעל אזור התמיכה של 3.5050. ניתן לשרטט כעת טווח מחיר שבין 3.57 לבין 3.5050. פריצה מעלה או שבירה מטה עשויים לקבוע את המהלך המשמעותי הבא של הצמד. רמת 3.5450, בערך באמצע הטווח, היא בעלת חשיבות טכנית, ועל כן עלייה מעליה עשויה שוב להקנות מומנטום שידחוף את הצמד לאזור העליון של הטווח. כל עוד הצמד מתחת רמה זו, הלחץ הוא כלפי מטה.
לאחר ירידה ממושכת, הנפט סוף סוף הצליח השבוע לפרוץ מעלה. לאחר שמצא תמיכה בקו העולה המחבר את התחתיות המשמעותיות מיוני 2012, ב-91.7. הנפט הצליח לפרוץ מעל הגבול העליון של הערוץ הצר היורד, שתחם את הירידה מאז השיא ב-112, וגם הצליח לטפס מעל השיא הקטן האחרון ב-95.8. כעת נפתח הפתח לתיקון משמעותי יותר של הירידה מ-112, כאשר רמת התיקון הראשונה ניצבת ב-99.67 (פיבונאצ’י 38.2%).