עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים: "בארה"ב, מחכים לנתוני דוח התעסוקה ונתוני ההכנסה והצריכה הפרטית שיפורסמו ביום שישי, נתונים טובים משמעותית מהצפי המוקדם יכולים להביא את הפד להקדים את הפסקת הרכישות ולגרום לעליית תשואות האג"ח הממשלתי. להערכתנו, הסיכוי לכך כרגע נראה נמוך."

 

נקודות מרכזיות נוספות מהסקירה המאקרו כלכלית השבועית של קליין: בישראל, שיעור האבטלה ממשיך לרדת ושיעור ההשתתפות ממשיך לעלות. כמו כן, נרשמה עליה בהתחלות הבנייה ברבעון שלישי של השנה.

 

בארה"ב, נתוני שוק הדיור ממשיכים להיות חיוביים. סקטור התעשייה ממשיך לצמוח. מכירות מוצרי בני-קיימא מאכזבים. מחכים לנתוני דוח התעסוקה ונתוני ההכנסה והצריכה הפרטית – ביום שישי.

 

האינפלציה בגוש האירו עולה במקצת. דירוג האשראי של הולנד הופחת, אופק יציב לדירוג האשראי של ספרד. עוד בעולם: האינפלציה ביפן ממשיכה לעלות. הבנק המרכזי בברזיל מעלה את הריבית ל-10 אחוזים, והבנק המרכזי בבריטניה מפסיק את תמיכתו הישירה בשוק הדיור.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש