אלון גלזר, סמנכ"ל מחקר בלידר שוקי הון, אמר בעקבות תוצאות בנק לאומי שפורסמו אמש: "אנחנו אופטימיים ביחס למהלכי הבנק בתחום ההתייעלות". עם זאת העריך גלזר כי "בשלב זה נמשיך לראות תוצאות לא מרשימות". גלזר ממשיך להמליץ על לאומי בתשואת יתר, ומעלה את מחיר היעד למניה ל- 16 ₪. להלן הסקירה המלאה:
"תשואה על ההון של 8.9%, אבל עם כל כך הרבה אלמנטים חד פעמיים: בנק לאומי רשם ברבעון השלישי רווח של 555 מיליון ₪, די קרוב לתחזיות המוקדמות, אבל ניתוח של התוצאות מראה שמרבית התוצאות מושפעות מאירועים חד פעמיים.
"אם היינו עושים את כל הנטרולים נקבל שלאומי יודע להרוויח היום מפעילות בנקאית תשואה של כ- 7.0% - 8.0% על ההון, כאשר התרומה העודפת של החברה לישראל שבעבר היתה משמעותית, הפכה ברבעונים הקרובים להרבה יותר צנומה. נראה שלאור התוצאות הצפויות בכי"ל, והבעיות בחברות הבנות האחרות של החברה לישראל, הרי שהעתיד הקרוב לא נראה מאד ורוד, ואנו מניחים שנמשיך לראות בלאומי תוצאות בינוניות, כאשר ההוצאות והריבית הנמוכה ימשיכו לפגוע בבנק.
"הסיבות לרכישת מניית לאומי הינן המחיר שהינו עדיין זול יחסית (0.82 על ההון), ופוטנציאל ההתייעלות. אנחנו מאמינים כי ההנהלה החדשה תצליח במשימה לייעל את הבנק, אולם אין ספק שמדובר באתגר גדול, וקשה להעריך עד כמה החיסכון שיושג יהיה גדול. בשלב זה נראה כאמור שמבחינת תוצאות נמשיך לראות תוצאות לא מרשימות.
"מאחר ואנו כאמור אופטימיים ביחס למהלכי הבנק בתחום ההתייעלות, ומאחר וחשוב לזכור כי עדיין קיים שווי עודף מהאחזקה בחברה לישראל (שהופך את מכפיל ההון בבנק לנמוך מ- 0.8) אנו ממשיכים להמליץ על בנק לאומי בתשואת יתר, כאשר אנו מעלים את מחיר היעד ל- 16 ש"ח".