חברת א.מ.ת מיחשוב מדווחת על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של 2013. הכנסותיה של א.מ.ת ברבעון השלישי הסתכמו בכ-136.4 מיליון שקל, גידול של כ-15.4%, בהשוואה להכנסות של כ-118.2 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח הנקי ברבעון השלישי הסתכם בכ-5.5 מיליון ש"ח לעומת 3 מיליון ש"ח ברבעון המקביל. הגידול ברווח הנקי נובע מהעלייה ברווח התפעולי שקוזזה בחלקה מהגידול בהוצאות המימון.
העלייה נובעת מהמשך הגידול בכל תחומי הפעילות של הקבוצה ובעיקר מגידול בהכנסות מגזר ה- OEM, זאת לצד האיחוד לראשונה של תוצאות וראסיטי ברבעון זה.
כמו כן, החברה מדווחת על חלוקת דיבידנד בהיקף של 6.5 מיליון ש"ח, 0.15 ש"ח למניה, בהתאם למדיניות חלוקת הדיבידנדים של החברה.
בחלוקה למגזרי פעילות, תחום ה-IT רשם הכנסות של כ- 78.8 מיליון ש"ח ברבעון לעומת כ- 70.1 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. תחום ה- OEM רשם הכנסות של כ- 28.8 מיליון ש"ח לעומת כ- 20.5 מיליון ש"ח ברבעון המקביל ובתחום שירותי ערך מוסף נרשמו הכנסות של כ-28.6 מיליון ש"ח לעומת כ- 27.3 מיליון ש"ח ברבעון המקביל.
הרווח הגולמי הרבעוני הסתכם ב-25.5 מיליון ש"ח, גידול של כ-19.8% בהשוואה לרווח גולמי של כ-21.3 מיליון ש"ח ברבעון המקביל. שיעור הרווח הגולמי של החברה עלה ל-18.7% מסך ההכנסות לעומת 18% ברבעון המקביל. הגידול ברווח וברווחיות הגולמית נובעים משיפור הרווחיות בכל חברות הקבוצה ובעיקר במגזר ה OEM, לצד איחוד לראשונה של תוצאות וראסיטי.
הרווח התפעולי ברבעון השלישי הסתכם בכ-8.6 מיליון ש"ח – גידול של כ-73% בהשוואה לרווח התפעולי ברבעון המקביל שהסתכם בכ-4.9 מיליון ש"ח. הגידול ברווח התפעולי נובע בעיקר משיפור ברווח הגולמי, ומהכנסות אחרות בשל מימוש אחזקות שונות.
ההון העצמי של א.מ.ת מיחשוב הסתכם, נכון ל-30 בספטמבר 2013, בכ-179.1 מיליון ש"ח, והווה 49.4% מסך המאזן, בהשוואה להון עצמי של כ-170.5 מיליון ש"ח, נכון לסוף 2012, שהיווה 51.1% מסך המאזן.
תוצאות לתשעת החודשים הראשונים של השנה: ההכנסותיה של א.מ.ת בתשעת החודשים הסתכמו בכ-411.5 מיליון ש"ח, לעומת כ-406.8 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה.
הרווח הגולמי בתשעת החודשים הסתכם בכ-76.8 מיליון ש"ח, לעומת כ-73.1 מיליון בתקופה המקבילה. הרווח התפעולי הסתכם בכ-25.3 מיליון ש"ח, לעומת כ-19.3 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה. הרווח הנקי הסתכם בכ-16.4 מיליון ש"ח, לעומת 13.2 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה. השיפור במדדי הרווח ביחס לתקופה המקבילה אשתקד נובע בעיקר משיפור ברווח הגולמי, ירידה בהוצאות התפעוליות ומהכנסות אחרות בשל מימוש אחזקות שונות.
בהתייחסו לתוצאות, אמר יואב וינברג, מנכ"ל א.מ.ת מיחשוב: "א.מ.ת מציגה רבעון מצוין שמדגיש את האסטרטגיה של החברה. החברה ממשיכה להציג גידול אורגני בכל תחומי הפעילות ובנוסף, הרבעון איחדנו לראשונה את פעילות וראסיטי, רכשנו חלק מהבעלות על חברה אשר מפתחת מערכות בתחום הסייבר ומכרנו פעילות אשר אינה תואמת את קו האסטרטגיה של החברה. הנהלת החברה ממשיכה לבחון כניסה לתחומי פעילות חדשים, במסגרת פיתוח עצמי ותוך בחינת חברות מועמדות לרכישה ע"מ להמשיך ולספק סל פתרונות מלא ללקוחותינו, עם הגידול בדרישות הטכנולוגיות והשינויים המתמידים החלים בעולם ה-IT ותשתיות המחשוב".