המסחר בבורסה בת"א נסגר ביציבות בנטייה לירידות, לאחר שירידות קלות אפיינו את תחילת המסחר. במקביל, מגמה של ירידות בבורסות אירופה ומגמה מעורבת באסיה. מחזור המסחר עמד על 995 מיליון ₪. את עניין המשקיעים ממשיכות לרכז מניות הגז והנפט, שמתאוששות לאחר הנפילות אתמול עם הידיעה על דחיית הקידוח ב"לוויתן". מובילה את המחזור מניית טבע בעליות, שהודיעה היום על שיתוף פעולה עם חברת תרופות ללא מרשם אוסטרלית, וכניסה לשוק ה-VMS ששוויו מוערך בכ-80 מיליארד דולר. אחריה לאומי בירידות, רציו בעליות, פועלים בירידות, כיל בעליות ובזק בירידות. ת"א 25 ות"א 100
בקרב מניות ת"א 100 העולות הבולטות הן איתוראן, רציו, פוקס, דלק קידוחים, אבנר וסלקום. את הירידות מובילות בבילון, אלון רבוע כחול לאחר שזינקה עם הדיווח על העסקה למכירת מגה למשקיעים אמריקנים, פוטומדקס, גיוון, קומפיוגן והראל השקעות.
בנק ישראל הודיע היום כי המדד המשולב למצב המשק בחודש אוקטובר עלה ב-0.2%. קצב עלייתו של המדד ממשיך להעיד על צמיחתו של המשק בקצב יציב בתקופה האחרונה. לעלייתו של המדד תרמו העליות בייצוא הסחורות ובייבוא תשומות הייצור באוקטובר.
פרופ’ שמואל האוזר, יו"ר הרשות לניירות ערך, קרא היום בוועידת שוק ההון של כלכליסט להפרטת הבורסה: "אני מאמין שהפרטת הבורסה יכולה להציב את הבורסה בתל אביב בשורה הראשונה של הבורסות המעניינות בעולם, ויהפוך אותה לגוף שחושב עסקים ועושה עסקים", אמר האוזר. להערכתו, פוטנציאל היקף המסחר במניות בישראל הוא בין 3-5 מיליארד ₪, ואף למעלה מסכום זה.
גלובס מצטט את ישראל לנדאו, מנכ"ל רציו המחזיקה ב-15% מהזכויות ב"לוויתן", שאמר היום בוועידת אנרגיה ועסקים בכפר המכביה כי פיתוח המאגר הוא "אתגר הנדסי ממעלה ראשונה ומעריכים את את עלות הפיתוח בכ-5 מיליארד דולר, הגדול ביותר שנעשה אי פעם במדינה. סבלנו מעיכובים שגרמו לאי וודאות, למשל סוגיית הייצוא". אתמול פורסם בגלובס כי העיכוב ב"לוויתן" ייארך לפחות חצי שנה.
גבעות עולם הודיעה היום כי היא מעלה את צפי רזרבות הנפט בקידוחי רשיון מגד. על פי דוח הרזרבות החדש, מדובר ב- 12.5 מיליון חביות נפט לשדה ’מגד’ כולו בסבירות הגבוהה ביותר וזאת בהתבסס על 8 בארות מפיקות.
טבעופרוקטר אנד גמבל שהקימו בשנת 2011 את המיזם המשותף PGT Healthcare הודיעו היום על שיתוף פעולה גלובאלי עם חברת Swisse Wellness האוסטרלית- שהינה שחקנית מרכזית ודומיננטית במיוחד באוסטרליה וניו-זילנד, אך גם בארה"ב (ובקרוב גם בקנדה) ואשר לה פורטפוליו הכולל מעל ל-100 מוצרי פרימיום VMS (ויטמינים, מינרלים ותוספי מזון) שונים. שווי שוק הVMS- מוערך ב-80 מיליארד דולר. כמו כן העריכה סיטי כי השקת ה-Balugrastim של טבע תידחה בכ-3 שנים ל-2017, וכי המנכ"ל הבא של החברה ימונה במהלך החודשיים הקרובים. סיטי מחזיקים בהמלצת קניה לטבע במחיר יעד של 47 דולר למניה.
מספר חברות פרסמו היום את הדוחות הכספיים שלהן. מהדוחות של דיסקונט השקעות לרבעון השלישי של 2013, עולה כי הרווח לתקופה ברבעון השלישי ירד והסתכם ב-135 מיליון שקל, לעומת רווח של 305 מיליון שקל במקביל אשתקד. ההכנסות ברבעון גם כן ירדו, והסתכמו ב-5.4 מיליארד שקל לעומת הכנסות של 5.7 מיליארד במקביל אשתקד.
אפי פיתוח, חברת הבת של אפריקה, פרסמה היום את תוצאותיה לרבעון השלישי ולתשעת החודשים הראשונים של 2013. החברה רשמה רווח של 84.1 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של 2013, לעומת הפסד של 276.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. ההכנסות, כולל הכנסות ממכירת נכסים, הסתכמו בכ-162 מיליון דולר.
גם פרטנר דיווחה על תוצאות הרבעון השלישי. הכנסות החברה ברבעון השלישי 2013 הסתכמו ב- 1,118 מיליון ₪ (316 מיליון דולר), ירידה של 15% בהשוואה ל- 1,315 מיליון ₪ ברבעון השלישי 2012. להערכת פסגות, הדוח הרבעוני של פרטנר היה טוב מהצפי. הודיעה על העלאת מחיר היעד ל-35.5 ש"ח בהתבסס על שיפור בתוצאות התפעוליות, כפי שציינו, ירידת החוב נטו ובעיקר לנוכח ההסכם אירוח שחתמה החברה עם הוט, שצפוי להוביל להערכתם לתוספת של כ- 80 מיליון ₪ ב- EBITDA החל משנת 2015.
דלק אנרגיה פרסמה את הדוחות הרבעוניים שלה: רווחי החברה ברבעון השלישי של שנת 2013 הסתכמו בסך של כ- 44 מיליון ש"ח, לעומת הפסד בסך של כ- 31 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות ברבעון השלישי עלו ל-198 מיליון שקל, לעומת 125 מיליון במקביל אשתקד.