סיטי מנתחים את השפעות העסקה הנרקמת למכירת 55% מרשת מגה של אלון רבוע כחול לקבוצה פרטית מארה"ב, קטרטון פרטנרס, בעסקה המוערכת בכמיליארד ש"ח כולל חובות, ואומרים כי קשה להסיק מסקנות כלשהן בשלב מוקדם זה. הם אינם רואים בשינוי בשליטה במגה כסיכון משמעותי לתיק ההשקעות ברמי לוי. עם זאת, הם הוסיפו כי ימשיכו לעקוב אחר ההתפתחויות.
סיטי מוסיפים כי ככל שניתן לראות מאתר האינטרנט של קטרטון, יש להם ניסיון בתחום קמעונאות המזון, אך יותר בצד המסעדנות ופחות בסופרמרקטים. השותפה הפוטנציאלית הנוספת, הקבוצה הצרפתית אושן, היא קמעונאית מזון גדולה עם פעילות ב-12 שווקים, אך חסרת ניסיון בעסקי קמעונאות המזון בשוק הישראלי.
העסקה הנרקמת בין אלון רבוע כחול וקטרטון תכלול את חנויות מגה (223 חנויות) ורשת חנויות הנוחות אמ.פמ (49 חנויות). מגה נחלקת לארבעה פורמטים: מגה בעיר, עם 120 חנויות, מגה בול, עם 66 חנויות, שפע זול עם 15 חנויות ואחזקה של 51% מעדן טבע מרקט (21 חנויות, 9 מהן בתוך מגה). אף אחת מהחברות הנוגעות בדבר לא הגיבה. ביצועיה של מגה ירדו בשנים האחרונות, בניסיון להתחרות ברשתות המוזלות הקטנות.