בנק ההשקעות ברקליס החל לסקר את מזור עם מחיר יעד של 23 דולר, עם המלצה למשקל יתר. על פי דו"ח ברקליס, מזור רובוטיקה היא החברה היחידה בעלת אישור FDA למיקום מדויק של כלים ניתוחיים בניתוחי גב, ומערכת הרנסנס של מזור הוכיחה כמעלה את הדיוק וכמורידה את הקרינה לה חשופים החולה והמנתח כאחד בהשוואה לניתוחים ללא המערכת.

 

להערכת ברקליס, המערכת מספקת יתרונות המעודדים את הצורך השוטף בה בין היתר מציינים: שדיוק רב יותר יוביל לפחות סיבוכים, פחות כאבים, פחות איבוד דם במהלך הניתוח, החלמה מהירה יותר ובכלל לתוצאות טובות יותר. בנוסף, המערכת גם מאפשרת למנתח לתכנן מראש את תוואי הטיפול תוך לקיחה בחשבון של עיוותי עמוד שדרה, והורדת כמות הקרינה לה נחשף המנתח.

 

מזור מהווה הצעת ערך משמעותית לבתי החולים, שכן היא מורידה את כמות הסיבוכים והניתוחים החוזרים, ובכך לחסוך למערכת סכומי כסף משמעותיים.

 

בברקליס מצפים שאימוץ הטכנולוגיה יגדל לאור העלייה בכמות הנתונים הקליניים שמציגה המערכת ומאמצי הפיתוח והשיווק המשמעותיים שמבצעת החברה. להערכת ברקליס, ההתרחבות של מזור, מאמציה להגדיל את החשיפה לרובוטיקה בניתוחי גב והמשך הפוקוס על איכות הטיפול יהוו רוח גבית לצמיחה משמעותית בהכנסותיה של מזור בשנים הקרובות. בנוסף, מציינים בברקליס גם את הפוטנציאל של מזור להתפתח לאינדיקציות נוספות – ביניהן גם ניתוחי מוח.

 

התמחור מתבצע בהשוואה לחברות ציוד רפואי בעלות צמיחה גבוהה כדוג’ MAKO ,ISRG ,NVDQ הנסחרות לפי מכפיל 7 על הכנסותיהם הצפויות ב2015. לאור הצפי לצמיחה גבוהה יותר במהלך שלוש השנים הקרובות מצד מזור, קבע ברקליס מכפיל ההכנסות של 8 על הכנסותיה הצפויות ב-2015 (40 מליון $) ומחיר יעד של 23 דולר.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש