הבורסה בת"א רושמת הבוקר עליות שערים של כשליש האחוז בהובלת מניות פרטנר, אפריקה  ופריגו שסוגרת פער ארביטרז’ עם ניו יורק. מחזור המסחר מסתכם הבוקר ב- 350 מיליון ש"ח, יחסית נמוך גם לימי ראשון.

 

את המחזורים מובילה מניית אפריקה בעלייה. בזק מתממשת במחזור גדול ופרטנר עולה אף היא במחזור גדול לאחר איחוד הרשתות עם הוט. בקרב מניות מדד ת"א 100 ניתן לציין בעליות את מניות פוטומדקס, לייבפרסון שממשיכה את המומנטום החיובי בעקבות הדוח הרבעוני, קומפיוג’ן, ודיסקונט השקעות. מנגד יורדת מניית בזק, כאמור במחזור גדול לאחר הדוח הרבעוני שפורסם ביום ה’. איזיצ’פ, גבעות, כלכלית ירושלים ואבוג’ן שמתממשת לקראת הנפקה.

 

מיטב מפרסמים סיכום שבועי של נכסי תעשיית קרנות הנאמנות. קרנות אג"ח כללי רשמו בשבוע החולף גיוסים של כ-720 מיליון ₪, עלייה קלה של כ-10% לעומת השבוע הקודם הקודם. קרנות אג"ח קונצרני גייסו השבוע כ-90 מיליון ₪ - הכפלה ומעט יותר בקצב הגיוסים לעומת השבוע הקודם.

 

בשבוע האחרון ריכזו נ"יע של אפריקה השקעות עניין רב כאשר המניה זינקה 15% ואג"ח עלו ביותר מ- 5% תוך שהתשואות הגלומות בהן יורדת לכ- 10%. כלל פיננסים מפרסמים סקירה על החברה תוך התמקדות באג"ח. כלל פיננסים סבורים כי אפריקה רוצה וצריכה לטפל בחוב היקר, כאשר הם מעריכים כי הבעיה העיקרית שלה היא לא הנכסים כמו הריביות הגבוהות של אג"ח.

 

 כיל הודיעה שתשחרר רווחים כלואים ותשלם מס של כ-380 מיליון ₪. דירקטוריון כיל החליט לשחרר את מלוא הרווחים הכלואים של חברת מפעלי ים המלח וחברת רותם אמפרט נגב, וזאת בעקבות משא ומתן שמנהלת רשות המיסים לגביית שני מיליארד שקל על רווחים כלואים.

 

קבוצת נטו, אשר בשליטת משפחת עזרא, מצטרפת להסכם ההשקעה באי די בי ותפקיד מיידית 135.4 מיליון ₪ בנאמנות לטובת ההסדר. מהלך זה מעצים עוד יותר את חוסנה ואיתנותה של קבוצת המשקיעים ומגדיל את הסכום במזומן המופקד על ידה מראש בנאמנות לטובת ההסדר באי די בי, מ-451 מיליון ₪ לכ-585.5 מיליון ₪.

 

 פרטנר הודיעה היום על התקשרותה בהסכם שיתוף רשתות עם חברת הוט מובייל. בהתאם להסכם ובכפוף לקבלת אישורים רגולטוריים. הצדדים יקימו מיזם משותף בבעלות שווה (50%-50%) שיפעיל ויפתח רשת רדיו סלולרית משותפת לשתי החברות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש