במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים היום בסקירת השבוע בוול-סטריט כי "הסכם עתידי בין איראן למעצמות יביא לירידת מחיר הנפט בטווח הארוך". הם מוסיפים כי מדד ה-S&P 500 חתם שבוע חיובי חמישי ברציפות, כאשר הוסיף לערכו בסיכום השבועי 0.6%, וזאת על רקע הנתונים החיוביים שפורסמו בשבוע שעבר בארצות הברית, שמצד אחד שיפרו את האופטימיות לגבי מצב הכלכלה האמריקנית ומאידך הגבירו את החשש כי הבנק הפדרלי יצמצם את היקף רכישות האג"ח מוקדם מהמצופה.
לאחר שבימים האחרונים נראה היה שאנו קרובים להסכם היסטורי בין איראן למעצמות, הכישלון להגיע לסיכום הלילה בשיחות הגרעין שבין המעצמות לבין איראן עשוי להביא בתחילת השבוע לעלייה במחיר הנפט. מחיר הנפט טיפס לשיא של 112 דולר לחבית בסוף אוגוסט, על רקע המתיחות בין סוריה לארה"ב, אולם מאז, על רקע הרגיעה הגיאו-פוליטית במזרח התיכון והירידה בתחזית הצמיחה העולמית, מחיר הנפט החל לצלול ובשבוע שעבר צנח לשפל של חודשיים וחצי ב-93 דולר לחבית. ואולם, ההערכות כרגע הן כי בסופו של דבר המעצמות ואיראן יגיעו להסכם בסבב הבא. אם אכן יושג הסכם אשר יביא בהדרגה להקלת הסנקציות על איראן, כולל על ייצוא נפט, הדבר צפוי להביא לירידה בטווח הארוך יותר במחיר הנפט העולמי.
לאחר כמה שבועות עמוסים בנתוני מאקרו, היומן הכלכלי השבוע יהיה דליל למדי וגם עונת דוחות הרווח קרובה לסיום, ועל כן ייתכן שנראה ירידה ברמת התנודתיות והתכנסות של הנכסים הבולטים".
השבוע ביום חמישי יחל השימוע של ג’נט ילן בפני ועדת הבנקאות של הסנאט, במסגרת הליך אישורה לתפקיד נגידת הבנק המרכזי במקום הנגיד היוצא בן ברננקי. ילן צפויה לזכות באישור ועדת סנאט, אבל עדותה תספק לפעילים בשוק אפשרות ראשונה להתרשם מעמדותיה בנוגע למצב הכלכלה, תוכנית ההרחבה הכמותית וגובה הריבית. ג’נט ילן ידועה כתומכת אדוקה בהמשך ההרחבה הכמותית, ובעקבות מינויה גברו בשוק הספקולציות כי הבנק ידחה את צמצום ההרחבה לפחות עד חודש מרץ. ואולם, דוח התמ"ג ונתוני התעסוקה הטובים מהמצופה שפורסמו בשבוע שעבר שוב הביאו לשינוי בציפיות השוק, כאשר כעת עולה שוב האפשרות כי הבנק יבצע צמצום ראשון כבר בינואר. בעקבות כך ראינו בשבוע שעבר זינוק בתשואות על אג"ח של ארצות הברית, כאשר התשואה על אג"ח ל-10 שנים זינקה ל-2.75%. התייחסותה של ג’נט ילן לנושא, כמו גם התבטאויותיהם הפומביות השבוע של כמה בכירים בפד, יסייעו לעצב השבוע את ציפיות השוק. במידה ונשמע רמיזות לצמצום קרב, הדבר עשוי להגביר את רף החשש בשווקים. ואולם, ספק רב אם במצבה השברירי של הכלכלה האמריקנית, הבנק יבצע צמצום בהרחבה בחודשים הקרובים, בטח לא לפני פרסום דוח התמ"ג לרבעון הרביעי, אשר יסייע לאמוד את נזקיה של השביתה האחרונה על הכלכלה האמריקנית.
S&P500 – ניתוח טכני: ה-S&P 500 לא הצליח בשבוע שעבר לקבוע שיא חדש של כל הזמנים מעל 1,775 וביצע נסיגה חדה לאחור. ואולם, המדד מצא תמיכה עד מהרה בקו העליון של תבנית היתד שנפרצה לא מכבר והחל שוב לטפס מעלה. העובדה כי המדד מצא תמיכה בקו העליון של היתד, מעט מתחת ל-1,750, מהווה אישוש נוסף לפריצה ומחזקת את הצפי השורי. עלייה מעל השיא האחרון ב-1,775 תסלול את הדרך עד לרמה הפסיכולוגית של 1,800.