פסגות פרסמו סקירה לקראת הדוחות הרבעוניים של אלביט מערכות, ולפיהם מניית החברה רשמה מהלך עליות חד של כ-45% ב-12 החודשים החולפים. המנייה נסחרת כיום ב-4% מעל מחיר היעד שקבעו בפסגות. לאחר פרסום הדוחות הכספיים, הם יבחנו שוב את מחיר היעד ואת המלצתם כאשר המשך התייעלות וצמיחה בהכנסות (גם אם היא חד ספרתית נמוכה) עשויה להוביל אותנו להעלאת מחיר היעד, ברקע לתקופה מאתגרת זו.
אלביט מערכות צפויה לפרסם את תוצאות הרבעון ב-14.11.2013. בפסגות מעריכים צמיחה חד ספרתית מתונה במכירות בהשוואה לרבעון המקביל והמשך השיפור ברווחיות. הם מציינים כי לרוב המחצית השנייה של השנה חזקה יותר בהשוואה למחצית הראשונה, ולכן מעריכים צמיחה מתונה במכירות בהשוואה לרבעון הקודם. להערכתם, הרבעון יושפע מהמשך העלייה בפעילות בדרום אמריקה, אסיה ואוסטרליה לצד החולשה באירופה. בנוסף, מעריכים בפסגות כי חל שיפור קל ברווחיות בהשוואה לרבעון המקביל, ובדומה למגמה שנרשמה במחצית הראשונה של השנה.
מכירות – פסגות מעריכים מכירות בהיקף של 707 מיליון ₪, המגלם צמיחה של כ- 4.4% בהשוואה לרבעון המקביל וצמיחה מתונה של כ- 0.5% בהשוואה לרבעון הקודם. הם ממשיכים להעריך כי הצמיחה בהכנסות נובעת בעיקר מכניסה לשווקים בעלי פוטנציאל צמיחה בשוק הביטחוני: ברזיל, הודו ואוסטרליה שחלקם בעוגת המכירות של החברה טיפס לכדי 29% ברבעון הקודם ובכך למעשה נמנעה החברה מצמיחה שלילית בשנים האחרונות בשל החולשה בשווקים המסורתיים ובעיקר בשוק האירופאי.
צבר הזמנות ויחס Book to bill– במהלך הרבעון השני הודיעה אלביט מערכות על 4 חוזים חדשים בהיקף כספי מוערך של כ- 120 מיליון דולר. לנוכח חוסר הקונסיסטנטיות הגידול בצבר והיקף החוזים המתפרסמים מידי רבעון, אנו מתקשים להעריך את התוספת ברוטו. עם זאת הם מעריכים, בהסתמך על הרבעונים האחרונים, שהצבר יוותר ללא שינוי לאחר גידול בצבר במשך חמישה רבעונים ברציפות. הם מעריכים בנוסף כי היחס Book to bill יהיה מעל 1 בדומה לרבעונים הקודמים.
רווחיות גולמית – פסגות מעריכים כי הרווח הגולמי יסתכם בכ-203 מיליון דולר המגלם רווחיות גולמית בשיעור 28.7%, מעט נמוך בהשוואה לרבעון הקודם (28.9%) וגבוה ביחס לרבעון המקביל אשתקד (28.7%). השיפור בשולי הרווח בהשוואה לרבעון המקביל נובע ממאמצי ההתייעלות בהם נוקטת החברה לנוכח השינוי בשווקים הגלובליים שבאה לידי ביטוי בירידה בתקציבי הביטחון באזורים שונים בעולם שמובילה לירידה ברווחיות הפרויקטים.
רווחיות תפעולית- הוצאות שיווק ומכירה צפויות להסתכם להערכת פסגות בכ-55 מיליון דולר (7.8% מהמכירות), הוצאות ההנהלה וכלליות צפויות להסתכם בכ- 35 מיליון דולר (5% מהמכירות) והוצאות המו"פ בכ- 51 מיליון דולר (7.2% מהמכירות). הרווח התפעולי צפוי להסתכם בכ- 62 מיליון דולר ושיעור הרווח התפעולי צפוי לעמוד על כ- 8.8%, בהשוואה ל- 49 מיליון דולר ושיעור רווח תפעולי 7.2% ברבעון המקביל או 59 מיליון דולר ו- 8.4% ברבעון הקודם. העלייה בשיעור הרווחיות נובעת מהערכה להפחתת הוצאות ולנקיטה במהלכי התייעלות על מנת להתאים את מבנה ההוצאות למצב בענף.