מנתוני דן אנד ברדסטריט עולה כי בשנת 2009 נרשמה ירידה של כ 12% בהכנסות עשר החברות המובילות בתעשיית המתכות לסך של כ-11.87 מיליארד ₪ לעומת כ-13.46 מיליארד ₪ בשנת 2008.


חברת ישקר, הנמצאת בבעלות וורן באפט, מדורגת כבשנה שעברה במקום הראשון עם מחזור מכירות של כ-5 מיליארד ₪ ו- 1,500 עובדים. החברה הינה מהמובילות בעולם בייצור כלי חיתוך ממתכת קשה המיועדים לתעשיית העיבוד השבבי ולייצור מוצרי מתכת מתקדמים.


שנייה אחריה בדירוג היא חברת אפריקה ישראל תעשיות, חברה הבת של אפריקה השקעות הנמצאת בשליטתו של לב לבייב. לחברה מחזור מכירות של כ-1.4 מיליארד ₪, כאשר כ-44.6 מיליון ₪ הינו ממכירות בחו"ל. הונה העצמי של החברה נאמד בכ-415 מיליון ₪ והיא מונה 1,369 עובדים. במקום השלישי, כבשנה שעברה, ממוקמת חברת חד עם מחזור מכירות של כ-841.6 מיליון ₪, מתוכם כ-45.5 מיליון ₪ הינו ממכירות בחו"ל. ההון העצמי של החברה נאמד בכ-459 מיליון ₪ עם 833 מועסקים. החברה עוסקת בייצור, עיבוד ומסחר במוצרים לזיון בטון. במקום הרביעי גם השנה מדורגת חברת יהודה רשתות עם מחזור מכירות של כ-800 מיליון ₪ כאשר כ-115 מיליון ₪ מתוכם הינם ממכירות בחו"ל. בחברה מועסקים 650 עובדים.


למקום החמישי קפצה מהמקום השביעי חברת טכנולוגית להבים שבבעלות סטף וורטהיימר, עם מחזור מכירות של כ-720 מיליון ₪.
קפיצה נוספת מהמקום התשיעי אשתקד אל המקום השישי השנה היא של חברת מפרם, המתמחה במתן פתרונות להגנה מפני איומי טרור. לחברה מחזור מכירות של כ-679 מיליון ₪ מתוכם כ-14.7 מיליון ₪ בחו"ל והיא מעסיקה 405 עובדים.


במקום השביעי מדורגת חברת פקר שירותי פלדה עם מחזור מכירות של כ-676.4 מיליון ₪ מתוכם כ-29 מיליון ₪ ממכירות בחו"ל. לחברה הון עצמי של כ-265.5 מיליון ₪ והיא מעסיקה כ-573 עובדים.


במקום השמיני מדורגת חברת איסכור מתכות ופלדות, עם מחזור מכירות של כ-658.6 מיליון ₪ מתוכם כ-3.5 מיליון ₪ ממכירות בחו"ל. החברה מפעילה את מרכזי השירות והעיבוד הגדולים בארץ בתחום המתכות והפלדות, לחברה הון עצמי של כ-286 מיליון ₪ ומספר המועסקים בה עומד על 378 עובדים.


החברה התשיעית בדירוג נוימן תעשיות פלדה לבניה (מקום עשירי אשתקד) עם מחזור מכירות של כ-560 מיליון ₪ ו- 125 מועסקים. החברה עוסקת בעיבוד פלדה ומכירת המוצרים המוגמרים לחברות בנייה ותשתיות.


את העשירייה סוגרת חברת סינרג’י כבלים (מקום שמיני אשתקד), העוסקת בעיקר בייצור ובשיווק כבלי כוח וכבלי תקשורת, עם מחזור מכירות של כ-536.8 מיליון ₪ מתוכם כ-250 מיליון ₪ ממכירות בחו"ל. לחברה הון עצמי של כ-76.8 מיליון ₪ ובה מועסקים 361 עובדים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש