הבורסה בת"א המשיכה בירידות הבוקר לאחר שבניו יורק נרשמו אמש ירידות שערים והבוקר מרבית הבורסות באסיה היו אדומות. המניות הדואליות חוזרות בדרך כלל בארביטרז’ שלילי. באופקו פער שלילי של כ-3%, מזור כ-7.5%, נייס , 1.7%, סלקום 1.2% ופריגו כ-1.4%. מחזור המסחר עומד כעת על כ-538 מיליון שקל, טבע מרכזת מחזור מסחר גבוה ונסחרת בירידות שחזרה באורביטראז’ שלילי מניו יורק, גם בזק מרכזת מסחר גבוה בירידות. המניות המרכזות מסחר גבוה ונחסרות בעליות הן הפועלים, בבילון, לאומי ודיסקונט. מדדי ת"א 25 ות"א 100 יורדים.
טבע הטילה אמש "פצצה" במהלך המסחר כשהודיעה על פיטורי המנכ"ל ג’רמי לוין. היום תפרסם החברה את תוצאותיה לרבעון השלישי. המניה תפתח את היום עם פער שלילי של כ-2% מול ניו-יורק כך שהיא צפויה לרדת הבוקר. אנליסטים מעריכים כי כמנכ"ל החברה יתמנה ארז ויגודמן שיכין את החברה למכירה אם היא לא תצליח לעלות על פסים חדשים.
מתוך מדד ת"א 100 בולטות היום בעליות בבילון, דלתא, פלסאון תעשיות, בזן, דלק קידוחים יהש ואלקטרה צריכה. המניות הנסחרות בירידות הן פלוריסטם, חלל תקשורת, אלוט תקשורת, בזק, כלכלית ירושלים ופוטומדקס.
בבילון עולה היום במסחר לאחר שאתמול איבדה יותר מ-60% מערכה עקב הודעה דרמטית לפיה גוגל לא תאריך את החוזה עמה, המסתיים בחודש הבא. המשמעות היא פגיעה מהותית בעסקי החברה והאנליסט בני דקל הגדיר זאת "ברבור שחור". אמש התראיין נעם לניר בטלוויזיה ומדבריו לא ניתן היה להבין כיצד תצא החברה מה"ברוך" אליו נקלעה.
אס.אר.איי אינטרנשיונל (SRI) וטאואר ג’אז הודיעו היום כי סיפקו את הדגמים הראשונים של סנסורים מבוססי טכנולוגיית CMOS למעבדות המחקר של צי ארה"ב (NRL) לשימוש בטלסקופ המחקר של ההליוספירה (SoIoHI). הודות לשדה הראיה הרחב שלו, יוכל הטלסקופ לצלם תמונות ברזולוציה גבוהה של הקורונה של רוח השמש ולחבר תצפיות מרוחקות של הקורונה לפלזמה הנמדדת תוך כדי תצפית ברכב החלל.
היום, לראשונה בישראל, הפכה חברת בזק בינלאומי לארגון הראשון שהוסמך לתקן PCI DSS , כספק שירותי אירוח (Service Provider). הסמכה זו מצטרפת להסמכה שנושאת בזק בינלאומי כארגון זו השנה הרביעית ברציפות לתקן PCI DSS.
נובה קיבלה המלצת קנייה מסטיפל, עם מחיר יעד של 11 דולר למניה. עיקרי ההמלצה: סטיפל מעלים את התחזית לרבעון הרביעי של 2013 על רקע צפי לרווחיות טובה יותר – 28.5 מיליון דולר ורווח של 0.13 דולר למניה, ללא תשלום מבוסס מניות. משמרים המלצת קניה לאור המיצוב ביצרניות ה – Foundry היוביל לשנת צמיחה נוספת ב - 2014.
מג’יק הוסיפה יכולות חדשות ומתקדמות לפלטפורמת האינטגרציה שלה Magic xpi. כחלק מהשינויים שהוכנסו בגרסא החדשה, ביססה מג’יק את הפלטפורמה על ארכיטקטורת In-Memory Data Grid (IMDG) וכן הוסיפה מתאמים מורשים ייעודיים עבור יישומיSugarCRM, Sage ERP ו-SYSPRO.
גזית גלוב הודיעה היום כי אקוויטי וואן מדווחת על הדוחות לרבעון השלישי של שנת 2013 ומציגה גידול בכל הפרמטרים. ה- F.F.O מפעילות נמשכת הסתכם בכ-39.3 מיליון דולר, 30 סנט למניה - גידול של כ- 7% בהשוואה לכ-28 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד. ה- F.F.O ברבעון הסתכם בכ-38.4 מיליון דולר (30 סנט למניה) לעומת כ- 34.5 מיליון דולר (27 סנט למניה) ברבעון המקביל אשתקד.ה- Same Property N.O.I ברבעון עלה בשיעור של כ-3.7% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
קמהדע דיווחה היום על תוצאות חיוביות מניסוי ההמשך הקליני לניסוי שלב וו/ו באמצעות תרופת הדגל "גלסיה" של החברה, לטיפול בילדים ונוער חולי סוכרת מסוג 1 (סוכרת נעורים אוT1D ), להם ניתן טיפול סמוך לאבחון המחלה.
מבני תעשייה השלימה בהצלחה את השלב המוסדי בהנפקת אג"ח בהיקף כספי כולל של כ-312 מיליון שקל. הגיוס כלל הנפקה ראשונית של אג"ח לא צמוד (סדרה טו’), בריבית מקסימלית של 5.74% ובמח"מ של 5.85, שדורג על ידי מעלות בדירוג A.
המפקח על המכרות במשרד האנרגיה והמים הודיע לגוליבר אנרג’י כי הבקשה לקבלת היתר חקירה באיזור נחל רודד שבהרי אילת, לשם חיפוש זהב ומתכות נילוות, אשר הוגשה על ידי החברה – בשיעור 49% וחברת נורת’ווד אקספלוריישן ישראל בע"מ, שהינה חברה פרטית הרשומה בישראל שהינה חברת בת של חברה אוסטרלית בעלת אותו שם – בשיעור 51%, נבחרה כבקשה המועדפת לאחר שגורמי המקצוע בחנו וניקדו את בקשות החיפוש לזהב בנחל רודד.
בעקבות שמועות אשר פורסמו אתמול בעניין הלוואה לשותפות, גבעות עולם מבקשת להבהיר כי היא בוחנת אפשרויות שונות לגיוס הון. בהקשר זה היא מציינת כי ניהלה ומנהלת מו"מ עם מספר גופים לקבלת הלוואה לשותפות. נכון למועד הדו"ח, לא הגיע מו"מ כאמור לשלב שבו ניתן לחתום על הסכם הלוואה, ולא ניתן לדעת אימתי, אם בכלל, יגיע מו"מ לשלב זה.
ברבעון השלישי של 2013 נרשמה עלייה במספר המשרות הפנויות, עלייה במאזן התעסוקה החיובי וירידה בפליטות עובדים ובפיטורי עובדים. כך עולה מניתוח שנערך בימים האחרונים במינהל מחקר וכלכלה במשרד הכלכלה המתבסס על ממצאי סקר מעסיקים לרבעון השלישי של שנת 2013 במגזר העסקי.
ניתוח הביקוש לעובדים מצביע על עלייה במספר המשרות הפנויות מ- 64.9 אלף משרות בממוצע יומי ברבעון השני ל- 70.6 אלף משרות ברבעון השלישי של 2013, עלייה של כ- 8.8%. עם זאת, חלה ברבעון השלישי של השנה עלייה במאזן התעסוקה (איושי משרות פחות פליטות עובדים) והוא עמד על מאזן חיובי של 8.1 אלף משרות לחודש לעומת מאזן של 5.7 אלף ברבעון הקודם. עלייה זאת נבעה מיציבות באיושי משרות, וירידה בפליטות עובדים.