דוב רוזנברג, אנליסט כלל פיננסים ברוקראז’, התייחס היום לתוצאות נייס: נייס דיווחה רבעון חלש וצמצמה את ההנחיות לרף התחתון של טווח ההנחיות הקודם. בצד החיובי, נייס מצפה לצמיחה חזקה יותר ב- 2014 ובשיחת הועידה התמקדה בהתרחבות תחום ה- SaaS. עם רבעון נוסף של דריכה במקום אנו נשארים בצד וממשיכים לחכות לגורם שינוי מהותי. אנו נשארים בתשואת שוק ומחיר יעד $41.
מתחת לכל הרעש התוצאות חלשות. נייס דיווחו תוצאות מעורבות עם הכנסות מתחת לצפי ורווח-למניה בצפי, בעיקר בזכות ניכוי מס חד-פעמי שאיזן דילול מרכישות. הכנסות של $230m (2%+ רבעוני ו- 4%+ שנתי) היו מתחת לצפי של $234m, וההנהלה הסבירה שהחולשה בהכנסות נבעה ממחזורי מכירות ארוכים מהצפי בתחום ה- SaaS כמו גם מחולשה בהודו (בעקבות היחלשות הרופי) ובסין (בעקבות האטה כלכלית).
הרכישה של Causata ברבעון הקודם הובילה למרווח גולמי של 65.7%, מתחת לצפי, ולמרווח תפעולי של 18.4%, ירידה של אחוז מהרבעונים האחרונים והתרחקות זמנית מיעד ה- 20% השנתי. ניכוי של $19m במיסי רווחים כלואים איזן את הדילול של 2-סנט מהרכישה והוביל לרווח-למניה של $0.62, בצפי.
נייס ציינה עליה ב- backlog וחזרה על כך שהיא בדרך ל- $1B ב- bookings עוד השנה. החברה הוציאה $18m על רכישה חוזרת של מניות, אם כי מספר המניות עלה ב- 200K (אופציות). בנוסף, נייס הוציאה $30m על שחרור מיסים כלואים; בניכוי תשלום המס החד הפעמי, ייצור מזומן מפעילות שוטפת היה $15m. המזומן נטו של החברה ירד הרבעון ל- $444m, מ- $503m.
פעם מרחיבים ופעם מורידים. תחזיות האנליסטים לשנה ולרבעון הרביעי כבר היו בשליש התחתון של תחום ההנחיות (שהורחב ברבעון הקודם) וסביר להניח שעם תוצאות הרבעון וצמצום ההנחיות כלפי הרף התחתון נראה ירידה נוספת בציפיות. כפי שציינו בעבר הצלחת השנה מתנקזת לרבעון הרביעי עם כ- 29% מההכנסות השנתיות. לרבעון אנו ממדלים $262m/$0.74 ולשנה כולה $942m/$2.57, לעומת הנחיות החברה ל- $940m-$950m / $2.55-$2.60.
מה הצמיחה ה’אמיתית’ של נייס? הנהלת החברה הדגישה כי תוצאות 2013 (+6% צמיחה) אינם משקפיםאת קצב הצמיחה האמיתי של החברהוברבעון הבא החברה תיתן הנחיות ל- 2014 וניתוח מעמיק יותר של צבר ההזמנות. כבר עמדנו בעבר על הפער שבין פוטנציאל הצמיחה של כל מחלקה בנייס לבין קצב הצמיחה הכולל של החברה, ועם שנה חדשה בפתח יש לשאול איפה במרווח הזה אנו נמצאים. לשנת 2014 אנו ממדלים צמיחה חד ספרתית של 8% בהכנסות ל- $1.02B עם פרופיל רווח שהולך ומשתפר במהלך השנה לרמה תפעולית שנתית של 20% אשר יביא לרווח-למניה של $2.80, עלייה של 9%.
שורה תחתונה – עוד רבעון non-event. כיוון שאנו לא רואים שינוי מהותי בתוצאות, במפת הדרכים או בתחזיות קדימה אנו לא משנים את התזה ונשארים עם תשואת שוק ומחיר יעד של $41. אנו חיובים על נייס אך לא רואים מקום רב לעליות בטווח הנראה לעין. אנו מעריכים כי החברה תקועה במקום ונדרש שינוי אמיתי במודל העסקי, ביישום מטרות הצמיחה או בשימוש במזומן בכדי לשנות את הסיפור.