"שופרסל פרסמה דו"ח חלש לרבעון השלישי, עם תוצאות שהיו מתחת לתחזית שלנו", כך אמר היום גיל דטנר, מלאומי שוקי הון בתגובה ראשונית לדו"חות שופרסל.

 

הכנסות: מקור החולשה נמצא בעיקר בשורה העליונה. ראשית, שטחי המסחר נותרו ללא שינוי מול הרבעון הקודם- למרות שהחברה דיברה על פתיחה של 15 אלף מטר רבוע השנה, שטחי המסחר נטו גדלו עד כה ב-1.2 אלף מטר בלבד. שנית, המכירות בחנויות זהות קטנו ב-0.6% - נתון מאכזב בהשוואה לגידול של 0.9% במחצית הראשונה, ואף מעלה חשש לאובדן נתח שוק.

 

רווח גולמי. שיעור הרווח הגולמי הפתיע לטובה, ועמד על 25.6% ברבעון, בהשוואה לשיעור של 25% ברבעון המקביל. הוצאות התפעול נותרו תחת שליטה יחסית, אך בשל המכירות החלשות, עלו כאחוז מהמכירות מ-21.9% ל-22.1%.

 

רווח תפעולי. שיעור הרווח התפעולי ברבעון עמד על 3.4%, שיפור מול הרבעון המקביל, אך ירידה בהשוואה לשיעור של 3.6% במחצית הראשונה של השנה.

 

הרווח הנקי נפל בכמחצית, כאשר הוצאות המימון היו גבוהות מהציפיות שלנו - גם לאחר התחשבות במדד הגבוהה ברבעון. תזרים המזומנים החופשי היה דווקא טוב יחסית, כתוצאה מהשקעה נמוכה ברכוש קבוע. ציפינו לרמה גבוהה יותר של השקעות, בהתחשב בתוכניות ההשקעה בשרשרת ההספקה. לא ברור עם מדובר בדחייה או בצמצום. דיווידנד: החברה דיווחה על דיבידנד של 70 מ’ ש"ח.

 

שורה תחתונה. צריך להיזהר ממסקנות גורפות על בסיס תוצאות של רבעון בודד, אך אין ספק שהמספרים יעיבו על הסנטימנט. לאחר עלייה של כ-44% במחיר המניה, מתחילת השנה, ייתכן שנראה איסוף רווחים והמתנה למידע נוסף. המלצה: המלצתנו הקיימת היא תשואת שוק במחיר יעד של 15.9 ש"ח למניה.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש