יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות אמר כי "התחזקות הדולר בעולם מסייעת תומכת בהתאוששות הדולר גם בזירה המקומית, אולם, פעילות היצואנים סביב סוף-תחילת החודש הקלנדרי, מגבילים את פוטנציאל פיחות השקל. היצואנים מצפים למהלכים בוני אמון מצד בנק ישראל ולא להתערבות מוגבלת בתחילת כל חודש קלנדרי במסגרת המדיניות לצמצום השפעת הגז על הביקוש למט"ח. האוצר ובנק ישראל מחויבים להציג מדיניות ברורה של תמיכה ברווחיות הייצוא, שמירת הרווחיות של היצואנים היא לא באחריות המדינה בלבד, ועל היצואנים מוטלת האחריות לנהל את החשיפות המטבעיות שלהם במיוחד כעת, כאשר הם נדרשים לתכנן את תקציב שנת 2014".
מנכ"ל פריקו התייחס גם לנעשה בשוקי העולם ואמר כי "נתונים כלכליים חיוביים שפורסמו ביפן, לפיהם האבטלה נותרה בשיעור של 4% והמכירות הקמעונאיות עלו ב-3.1% בשעה שהציפיות היו ל-1.9% בלבד. נתונים מעודדים אלו, לצד המשך ההתרחבות בהוצאות משקי הבית מלמדים על הצלחה הצפויה להשפיע לחיוב על יתר שותפות הסחר של יפן. דבריו של נגיד הבנק המרכזי האוסטרלי, בדבר עוצמתו של המטבע המקומי והשפעתו השלילית על הכלכלה, תרמו להיחלשות הדולר האוסטרלי אל מול הדולר האמריקאי וגררו להתחזקות הדולר האמריקאי אף אל מול יתר המטבעות המרכזיים".
"תשומת הלב צפויה להיות היום מופנית לנתונים שיתפרסמו בארה"ב ובראשם מדד המחירים ליצרן שצפוי לעלות בשיעור מתון לעומת החודש הקודם ומדד המכירות הקמעונאיות אשר בניכוי מרכיב כלי הרכב, צפוי להורות על התאוששות בפעילות הכלכלית", הסביר עוד מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות.