המסחר בבורסה בת"א יפתח ביציבות בנטייה לירידות שערים. באסיה נרשמות ירידות בבורסות המרכזיות בעקבות נתוני המאקרו החלשים שפורסמו אתמול בניו יורק. החוזים העתידיים מתנהלים עכשיו בירידות שערים. אמש סגרה ניו ביציבות בתום מסחר הפכפך. אצלנו, בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי כצפוי.
כאמור, המסחר בוול סטריט נסגר ביציבות אמש. מדד הדאו ג’ונד ירד ב-0.64 נקודות ל-15,569.64. ה-S&P500 עלה ב-0.13% ל-1,762.11 בהובלת מניות בריסטול מאיירס סקוויב ושות’ וג’יי.סי. פני ושות’ בע"מ, אשר קפצו, והיו שתיים מהעליות הבולטות ביותר במדד, אשר סיים בירוק בהיר, בשיא כל הזמנים. הנאסדק ירד ב-0.1% ל-3,940.13.
בנק ישראל החליט אתמול שלא לשנות את הריבית לחודש נובמבר, והשאיר אותה על 1%. בקרב האנליסטים חלוקות הדעות מה יקרה בעתיד הקרוב בנוגע לריבית. בבית ההשקעות הלמן אלדובי כי "הריבית לא ירדה הפעם, אבל צפויה לרדת בחודשים הקרובים." אילן ארצי, מנהל ההשקעות הראשי בהלמן אלדובי, אמר כי בנק ישראל מעדיף לחכות ולראות את השפעת הורדת הריבית האחרונה, למרות שברור שהוא מודאג מההתפתחויות בתחום היצוא, וייסוף השקל לכיוון רמת ה- 3.5 ₪ לדולר לא מוריד את מפלס החששות. מנגד, יניב פגוט מחברת הביטוח איילון מעריך כי הציטוטים האחרונים מפי שר האוצר לפיד בסוגיית הצורך לבלום בכל דרך את התחזקות השקל מגבירים באיילון את ההערכה כי צעדי מיסוי חדשים בשוק המטבע מצויים במגירה והיה וכך הדבר הרי בנק ישראל יקבל חיזוק לצעדיו בשוק המטבע ויוכל לשמור את השימוש בנשק הריבית למועד מאוחר יותר.
חברת טבע תמשיך לרכז עניין היום לאחר שמתברר כי הקרע בצמרת החברה הוא עמוק. ככל שמתבררים הדברים עולה כי יש ניסיון להדיח את יו"ר הדירקטוריון מתפקידו. אתמול הכחיש המנכ"ל כי הוא מתכוון להתפטר. אמש היא ירדה בניו יורק גם בעקבות תוצאות חברת ביוג’ן המתחרה בטבע בתרופה נגד טרשת נפוצה. מכירות תרופת הטספידרה של ביוג’ן הרקיעו שחקים. החברה דיווחה על עלייה של 22% במכירות התרופה אוראלית (שניתנת בבליעה) אשר הושקה לפני כמה חודשים. התרופה נועדה לטיפול בטרשת נפוצה ונחשבת למתחרה המרכזית של הקופקסון. האנליסטים בשוק ציפו כי מכירות התרופה יסתכמו ב-229 מיליון דולר, אך לאחר שישה חודשים בשוק, המכירות הפתיעו והגיעו ל-289 מיליון דולר.
גם בבילון תמשיך לרכז עניין אצל המשקיעים אחרי שאתמול היא התאוששה ורשמה עליות של כחמישה אחוזים. החברה צנחה בתקופה האחרונה לאחר שנודע כי יאהו מאיימת להשהות את ההסכם בין החברות. 30% מהכנסות בבילון מגיעות מההסכם עם יאהו. העליות אתמול הוסברו בהערכות המשקיעים כי כל הנזק שעלול להיגרם לחברה כבר מגולם במחיר אליו היא ירדה.
דלק רכב, קיבלה אתמול חיזוק מהאנליסט הבכיר של בנק לאומי איל דבי. לדבריו החברה תציג דוח רבעוני משופר אך הוא כבר מגולם במחיר המנייה. לכן הוא ממליץ על החברה תשואת שוק בלבד במחיר יעד קרוב למחיר המנייה בשוק.